2019-04-08 11:24Pressmeddelande

​Vinautomat på hotellrummet - idén började som ett aprilskämt

null

Det började som ett aprilskämt och slutade med en lyxig uppgradering på The Winery Hotels finaste rum. Genom en knapptryckning kan gästen nu servera sig själv ett perfekt tempererat glas vin – på hotellrummet. 

Den första april gick The Winery Hotel ut med ett aprilskämt där det deklarerades att vinhotellet nu helt slutat med vatten. En bild på ett handfat med vin rinnande från kranen gjorde succé i sociala medier och kommentarsfälten fylldes med övertalande lovord. Nu slår hotellet slag i saken och börjar med vinautomater på hotellets deluxe-rum.

– Det är viktigt att lyssna till våra gästers önskemål. Vill de ha en vinautomat på rummet så ska de få det, menar Sofia Ruhne från vingården Terreno och The Winery Hotel.

Vinautomaten, även kallat vinomat, liknar de som står i lobbyn på hotellet där gästerna med hjälp av ett kort kan provsmaka sig igenom ett trettiotal viner på egen hand. Idag är The Winery Hotel unika i Sverige med vinomater men det började tidigare än så.

– När vi öppnade Terrenos Vinotek på Scheelegatan 2004 var vi först i norra Europa att ha vinomater. Folk kom från grannländer för att studera dem och det var en enorm succé. Vinomaterna i lobbyn på The Winery Hotel är otrolig populära och tanken att ha dem på rummen har slagit oss mer än en gång. Men, det var succén som aprilskämtet medförde som blev droppen som fick vinglaset att rinna över.

Till en början görs nu ett test och en vinomat har ställts in på ett av hotellets mer exklusiva rum. Deluxerummen på The Winery Hotel är större än övriga rum och har en liten loungedel med fåtöljer och bord. Alla är dessutom belägna på femte våningen med en vacker utsikt. Rummen är dessutom utrustade med kaffemaskin, badrock och tofflor för bad i poolen.

– Den som bokar rum 530 på The Winery Hotel har nu lyxen att nu kunna servera dig själv ett glas vin genom en knapptryckning.

Om vinomater:

Vinomater är ett system som håller vinet rätt tempererat, ökar dess hållbarhet och ger möjlighet att ha många flaskor öppna för provning samtidigt. Med sitt italienska ursprung finns systemet på ett flertal större vinbarer runt om i Italien men i Sverige är vinomater unikt för The Winery Hotel. Vinomaterna på The Winery Hotel kommer från tillverkaren Wine Emotion.


Om The Winery Hotel

The Winery Hotel är världens första hotell med ett urbant vineri i samma byggnad. Med egen vintillverkning på hotellet finns här ett helt nytt sätt att bo, njuta och mötas med vinet i fokus.


Kontaktpersoner

Claes Anerud
Managing Director
Claes Anerud