2016-01-08 16:00Pressmeddelande

Nu öppnar Sveriges första urban winery hotel – The Winery Hotel

null

Den 12 januari slår The Winery Hotel upp portarna. Det nya hotellet skapar ett helt nytt sätt att bo, njuta och mötas med vinet i fokus. I hotellets lobby finns ett vineri och här kommer ett eget vin att tillverkas. På plats kommer även vinprovningar, vinutbildningar och föreläsningar att arrangeras.

The Winery Hotel har 184 rum, takterrass med pool, restaurang, deli och vinotek med vinbar. Inredningen har influenser från råa industrilokaler i Brooklyn och vinodlingarna i Toscana. Planlösningen är öppen med synliga installationer. Materialvalen är främst trä och järn.

Restaurangen, Winery Kitchen, med 160 sittplatser öppnar den 15:e januari, och kommer att ledas av Markus Gustafsson som kökschef och vinprofilen Michel Jamais. Precis som i övriga hotellet står vinet i fokus även i köket. Menyn kommer att vara vinorienterad med råvaror från Norden och smaker från det europeiska köket. Naturligt, närodlat och nytänkande ska prägla restaurangen

-The Winery Hotel är Sveriges mest ambitiösa vinprojekt där passion, hantverk och kunskap är ledorden. Vi skapar en unik mötesplats för både nybörjaren som vinkonnässören. Vi vill ge våra gäster möjlighet att lära sig om konsten att göra vin, provsmaka och på andra sätt uppleva vinets värld, säger Ejnar Söder (idégivare och delägare, The Winery Hotel).

Vineri

Att tillverka vin är ett hantverk. I hotellets eget vineri ges hotellets gäster en unik möjlighet att följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Med hjälp av några av Italiens mest välkända druvor plockade bland annat på vingården Terreno i Toscana kommer The Winery Hotel att framställa 8 000 flaskor vin årligen. Detta sker under ledning av enologen Lucca Retondini, som också är vinmakare på en av de berömda vingårdarna, Le Macchiole, i vindistriktet Bolgheri i Toscana.

Den samlade vinkunskapen skapar ett vineri av högsta klass och ambitionen är att framställa kvalitativa viner där hela framställningen kommer att kunna följas av hotellets gäster. Gästerna kan sedan njuta av vinet i Winery Kitchen, Terreno Deli och i hotellets Vinotek.


Om The Winery Hotel

The Winery Hotel är världens första hotell med ett urbant vineri i samma byggnad. Med egen vintillverkning på hotellet finns här ett helt nytt sätt att bo, njuta och mötas med vinet i fokus.


Kontaktpersoner

Claes Anerud
Managing Director
Claes Anerud