2020-10-16 08:00Pressmeddelande

Julen vid stenbordet i Toscana - som ett italienskt julbord

null

Julen i Toscana handlar om vinet, maten, familjen och gemenskapen. Bordet dukas upp med allt det godaste som finns att erbjuda – alltid med vinet i centrum. I år kan ni uppleva julen så som i Toscana, på The Winery Hotel.

NB: Servering sker vid borden som alla är väl separerade från varandra och platserna är begränsade. Vi följer rådande restriktioner för att ni tryggt och säkert ska kunna njuta av en härlig måltid tillsammans. Läs mer om hur vi arbetar förebyggande mot spridningen av Corona här.

DET ITALIENSKA JULBORDET

Det finns inget traditionellt italienskt julbord utan det ser olika ut hos alla familjer. Många väljer att servera havets läckerheter och säsongens grönsaker. Andra väljer en mer klassisk meny bestående lokala charkuterier och ost följt av en fiskrätt serverad med någon form av baljväxter. Allt tillagat med generösa mängder av årets olivolja. Vinet som serveras till kommer nästan alltid från närliggande vindistrikt, gärna från grannen – ju närmre desto bättre.

JULEN I TOSCANA

Det toskanska köket kännetecknas av finstämda smaker. Fokus ligger på genuina råvaror av hög kvalitet och rätter sprungna ur bondetraditionen. Från olika typer av kött, gärna vilt, såsom långkokt vildsvin och mustiga hjortgrytor i inlandet till en stor variation av bläckfisk, havskräftor och torsk längs kusten. I glaset regerar druvsorten sangiovese i olika tappningar. Har man tur hälls ett riktigt gott vin från ett kvalitetsdistrikt såsom Chianti Classico.

Jul på The Winery Hotel

Ett gammalt toskanskt ordspråk beskriver den traditionella julmåltiden som “La cena delle sette cene”. En middag så stor att den kan liknas vid sju middagar sammanslagna till en. Siffran sju ansågs magisk och mystisk vilket gav en extra dimension till julmiddagen bestående av just sju rätter, den ena rikare och lyxigare än den andra.

STENBORDET PÅ TERRENO

Familjen Ruhne flyttade till vingården Terreno i slutet av 80-talet och har sedan dess firat många toskanska jular tillsammans. Hela familjen, nu även med barnbarn och nytillkomna familjemedlemmar, samlas varje år kring det vackra stenbordet framför villan för en traditionsenlig julmåltid. I glasen hälls det finaste Chianti Classico-vinet från egen gård.

Jul på The Winery Hotel

JUL PÅ THE WINERY HOTEL

Julen på The Winery Hotel formas och inspireras av de här traditionerna. Familjen, gemenskapen, den goda maten och vinet i centrum. Välkomna att uppleva julen i Toscana tillsammans med oss!

Läs mer och boka er plats kring bordet!


Om The Winery Hotel

The Winery Hotel är världens första hotell med ett urbant vineri i samma byggnad. Med egen vintillverkning på hotellet finns här ett helt nytt sätt att bo, njuta och mötas med vinet i fokus.


Kontaktpersoner

Claes Anerud
Managing Director
Claes Anerud