2022-04-01 08:53Pressmeddelande

Glöm iPhone, nu kommer Wine Phone!

Wine PhoneWine Phone

– Krossar livets defekter och mjukar upp sura viner
 

Nu lanseras Wine Phone, en smartphone med bland annat vinprovning, hageldetektor och dejtingapp bland funktionerna. Det är The Winery Hotel som satt snurr på det här mångnyanserade projektet som, enligt utsago, doftar framgång.

 

Ibland behöver man lufta sina tankar för att komma fram till balanserade och mogna ideér. Det är The Winery Hotels nya uppfinning Wine Phone ett levande exempel på.

– Det är lite väl kraftfullt att säga att vi revolutionerat vinvärlden men, för att vara fullständigt transparent, är det inte helt utan en viss eftersmak av succé som Wine Phone nu presenteras, säger Elon Must, en av utvecklarna som The Winery Hotel anlitat för uppdraget.

Han berättar bland annat om appen Winder - First Crush (then press) som hjälper användaren att hitta en partner in wine genom en avancerad analys av användarnas smak- och doftpreferenser. Platstjänsten Gargel Maps har en avancerad lägesdetektor för större mängder vin och passar därför utmärkt för att identifiera närmsta vinbar, restaurang eller privat vinkällare.

– Vi bubblar av förväntningar och är säkra på att det finns en törst efter just den här typen av verktyg därute. Allt annat vore korkat, menar Per Lage och Brett Foxy, två av de försökspersoner som fått prova på Wine Phone innan lanseringen.

Gargle Maps, Screwed & Winder

Gargle Maps, Screwed & Winder är några av de appar till nya Wine Phone

Deras gemensamma favorit är den inbyggda vin-automaten som ger möjlighet att prova vin direkt ur telefonen. Med hjälp av en liten device som kopplas in i strömuttaget på telefonen förvandlas den till en pip utifrån vilken vin kan strömma. Användaren väljer sedan mellan ett litet smakprov, ett halvt eller ett helt glas.

Några andra populära funktioner är taltjänsten Hey Bacchus! som svarar på alla frågor om vin, väderappen Hail Alert ger uppdateringar om vädret i det mikroklimat du väljer att bevaka och problemlösaren Screwed hjälper dig vid alla vinrelaterade kriser som kan uppstå i vardagen.

Det är dock inte helt utan motgångar som utvecklandet framfarit. Det har varit både toppar och sluttningar men även djupa dalar. Ett virus har redan identifierats. Det tycks livnära sig på roten till mjukvarans effektivitet.

– Det är inte helt olikt vinlusen Phylloxera, som härjade i vinfälten under 1800-talets senare mitt, och har därför fått smeknamnet Phyllo, förklarar Elon Must.

Som tur är upptäcktes viruset vid ett tidigt skede och kan därmed bekämpas på ett helt naturligt sätt.

– All röta är ju inte av ondo, som vi brukar säga, inflikar avslutningsvis virusexpert Bosse Trytis med ett halvtorrt leende.

Text: Sarah Djerf

Bilder: Jan Malmström 

 


Ämnen: Wine

Om The Winery Hotel

The Winery Hotel är världens första hotell med ett urbant vineri i samma byggnad. Med egen vintillverkning på hotellet finns här ett helt nytt sätt att bo, njuta och mötas med vinet i fokus.