2020-05-25 10:47Pressmeddelande

Det svarta rosévinet – serveras på en plats i världen

null

Vad händer när man utmanar idén om hur ett rosévin ska se ut? Smakar det lika gott om det serveras ur en mörk flaska? Rosévinet Black Bottle Rosé 2019 finns exklusivt att provsmaka på The Winery Hotel och får i år en helt ny etikett.

Det har äntligen blivit dags att släppa den nya årgången av rosévinet framställt på The Winery Hotel i Stockholm – Black Bottle Rosé. 

I år kommer vinet i en ny uppdaterad look som går hand i hand med etiketten på hotellets röda vin –Winery Red– som har bytt kostym varje ny årgång. Black Bottle Rosé däremot har fått behålla sin ursprungligt look fram tills nu.

– Idéen med mörka flaskor på ett rosevin uppkom för att utmana idén om hur ett rosevin ska se ut. Blir det lika gott på mörk flaska? Vanligtvis vill man ju se det rosa vinet genom flaskan så att man tydligt förstår att det är ett rosévin. Det är spännande att se vad som händer om man utmanar folks förväntning på hur något ska se ut, berättar Sofia Ruhne från vingården Terreno i Toscana, ansvarig för vineriet på The Winery Hotel.

Det var så både namnet Black Bottle Rosé och den knallrosa etiketten tog form. Även den nya designen går i rosa och svart men har fått en tydligare likhet med etiketten på hotellets röda vin.

Årgången som nu lanseras är 2019 och vinet är framställt på de druvor som fraktades från Toscana i september förra året.

– Det var en utmanande växtsäsong med mycket regn under våren vilket inte är vanligt i Toscana. Vi trodde därför att skörden skulle senareläggas eftersom soltimmarna är så viktiga under hela växtsäsongen.

Hon berättar att det direkt efter den regniga och kalla våren kom lagom värme som höll i sig vilket räddade skörden.

– Bristen på vårsol kan hindra att smakämnen växer till sig, men tack vare att de tre sista månaderna var så soliga hann druvorna i kapp och vi kan nu njuta av ett läckert smakrikt rosévin som både är fruktigt och friskt.

Black Bottle Rosé tillverkas i ett begränsat antal flaskor och finns exklusivt att provsmaka på The Winery Hotel.  

Besök The Winery Hotel i sommar och njut av det  goda rosévinet på plats på hotellets rooftop. Läs mer om sommarens bästa erbjudanden och boka semestern nu. 


Om The Winery Hotel

The Winery Hotel är världens första hotell med ett urbant vineri i samma byggnad. Med egen vintillverkning på hotellet finns här ett helt nytt sätt att bo, njuta och mötas med vinet i fokus.


Kontaktpersoner

Claes Anerud
Managing Director
Claes Anerud