2018-08-16 10:30Pressmeddelande

​Dags för skörd på vingården i Solna – den 7 september kommer druvorna!

null

Årets stora händelse närmar sig. Druvskörden på The Winery Hotel i Solna blir en folkfest även i år. Vad sägs om druvtrampning, vinprovning och möjlighet att vara med bakom kulisserna i vineriet? 2018 förväntas bli en bra årgång och antalet flaskor rosévin fördubblas.

Nu är det dags för årets skörd på The Winery Hotel. Den sjunde september beräknas druvskörden komma upp till hotellet i Solna. Det är tio ton druvor som fraktas från Toscana till det svenska urbana vineriet för att förädlas till det röda vinet Winery Red samt rosévinet Black Bottle Rosé.

– Det är nu vår tredje skörd på hotellet och det är kul att se hur vi utvecklats sedan start, berättar Sofia Ruhne från vingården Terreno i Toscana.

Läs mer!

Hon förklarar att vädret i vingården påverkar druvornas kvalitet och att något som särskiljer växtåret 2018 från andra årgångar är att det, efter en ovanligt regnig vår kom en välbehövlig sommarvärme. Trots värmen, är det dock svalt under kvällar och nätter, vilket, menar hon, gynnar druvornas aromutveckling.

– I Toscana finns det en rad olika mikroklimat. Generellt för 2018 kan man säga att de varmare delarna har haft lite svårare än de svalare, men inget alltför allvarligt. Som det ser ut nu kommer 2018 generellt att bli en bra årgång i hela distriktet, berättar hon.

Druvornas mognad mäts dag för dag och skördens exakta datum är svårt att beräkna. En intensiv regnperiod skulle kunna senarelägga skördedatumet med flera dagar.

– Så är det när man jobbar med levande material. Men, om inget drastiskt händer kommer datumet för druvornas ankomst till The Winery Hotel att vara den sjunde september, förklarar Sofia.

Precis som tidigare år tillverkas cirka 8000 flaskor vin på The Winery Hotel. Största delen av druvorna går till att göra rött vin men även rosévinet Black Bottle Rosé får sin beskärda del. Ett vin som även det blivit enormt populärt bland hotellets gäster.

– Black Bottle Rosé tar slut väldigt fort. Därför kan jag avslöja att vi faktiskt kommer att dubbla antalet flaskor rosévin i år, avslöjar hon.

Läs mer om festivalen här!

Läs mer!

Program Wine Harvest Festival 7-8 September 2018

7 september

Druvorna kommer!

7-8 september

Winevolution (vinprovning) – vinprovning från druva till flaska. (arrangeras löpande)

Guidad tur i vineriet – titta in bakom kulisserna och upplev ett vineri i full aktivitet. (arrangeras löpande)

Trampa druvor – känn druvsaften sippra mellan tårna

För de som vill njuta av hela skördeupplevelsen finns ett par exklusiva paket.

Läs mer!

Wine, Dine Sleep – Harvest Weekend För att njuta fullt ut av skördekänslan erbjuds boendepaketet Wine Dine, Sleep som inkluderar flera av hotellets aktiviteter samt middag i restaurangen Winery Kitchen. Bokar du paketet den 7e eller den 8e september ställs även en flaska av hotellets vin – Winery Red – upp på ditt rum utan extra kostnad. (Pris från ca 2000 kr och inkluderar övernattning i dubbelrum, trerätters middag med vinpaket, guidad tur i vineriet, vinprovning av fyra viner med sommelier samt frukostbuffé, wifi och fri tillgång till gym och utomhuspool.) Läs mer och boka här.

Ett dygn för Foodies – Harvest Edition Den som har tur kan även få en plats kring stenbordet dessa kvällar. Där serveras nämligen en middag utöver det vanliga. En fantastisk sjurätters middag med sju olika viner* som speciellt vänder sig till dig som gärna kallar dig en foodie*. Enbart 20 platser finns att tillgå per kväll och middagen säljs enbart i ett paket med övernattning. (Pris från 2145 kr och inkluderar visning i vineriet, övernattning i dubbelrum, middag enligt ovan med vinpaket samt frukostbuffé, wifi och fri tillgång till gym och utomhuspool.) Läs mer och boka här!

Om man inte vill bo över på hotellet går det såklart att boka bord i restaurangen eller helt enkelt komma förbi och prova vin eller kanske testa på att trampa druvor.

Lunch & middag Hotellets båda restauranger har en skördeanpassad meny under helgen. Boka bord i Winery Kitchen här.

* Självklart finns minst lika bra alkoholfria alternativ till den som inte vill eller kan dricka vin.

* Foodie = en person som älskar mat och ser livsnjuteri som en av livets huvudsakliga beståndsdelar.

Välkommen!

Läs mer om festivalen här!

Läs mer!


Om The Winery Hotel

The Winery Hotel är världens första hotell med ett urbant vineri i samma byggnad. Med egen vintillverkning på hotellet finns här ett helt nytt sätt att bo, njuta och mötas med vinet i fokus.


Kontaktpersoner

Claes Anerud
Managing Director
Claes Anerud