2018-06-07 14:17Pressmeddelande

​Anton Hysén designar vinetikett inför Pride

null

När Anton Hysén fick frågan om att designa en vinetikett till The Winery Hotel blev resultatet en symbol för jämlikhet. Vinet kommer att serveras av Anton själv på Winery Rooftop Terrace under Euro Pride i början av augusti och en del av intäkterna går till välgörenhet.

Anton Hysén är inte bara känd för att spela fotboll och att vara son till fotbollspelaren Glenn Hysén utan också för att han gått i bräschen för en viktig debatt kring stereotyper och ojämlik behandling i sportvärlden.

När The Winery Hotel tog beslutet att designa en speciell vinetikett till det egentillverkade vin som serveras på hotellets takbar under Euro Pride i sommar kläcktes idén om att göra det tillsammans med Anton Hysén.

– Redan förra året lockades många ur HBTQ-målgruppen till oss och därför ville vi i år göra någonting extra. Eftersom det i år både är Euro Pride och fotbolls-VM passar Anton perfekt för uppdraget, säger Jan Söder, designer och delägare i The Winery Hotel.

Anton Hysén fick uppgiften tidigare i vår och när det var dags att möta Jan Söder på The Winery Hotel för att designa etiketten var han väl förberedd.

– Jag blev jätteglad när The Winery Hotel frågade om jag ville vara med och göra det här tillsammans med dem. Idéerna kring hur jag ville att etiketten skulle se ut var många men när jag kom hit och fick uppleva hotellet och träffa Jan föll alla bitarna på plats. Jag är jättenöjd med resultatet, säger han.

Den nya etiketten är en symbol för allas lika värde och kommer att finnas mellan 27 juli till 5 augusti på det vin som tillverkas på plats på The Winery Hotel. En procentuell del av intäkterna från vinet kommer att skänkas till Regnbågsfonden.

– Det här är det perfekta tillfället att besöka The Winery Hotel, inte minst för att njuta av poolen, baren och musiken på hotellets rooftop. Jag kommer även att vara på plats och servera Anton Hysén Pride Blend – vinet med min etikett – till de som vill smaka, säger han.

Under Pride anordnas en rad roliga aktiviteter på hotellets tak. Vad sägs till exempel om en vinprovning i regnbågens alla färger, servering av en speciellt framtagen pridepizza och väl utvalda DJ’s varje kväll? 

För de som väljer att bo på The Winery Hotel under Pride anordnas även en gratis shuttlebus till Pride Park varje dag. Boka din vistelse här.

För ytterligare information, högupplösta bilder samt intervjuer, kontakta Sarah Djerf

mail: sarah.djerf@thewineryhotel.se

tel: 0760241850


Om The Winery Hotel

The Winery Hotel är världens första hotell med ett urbant vineri i samma byggnad. Med egen vintillverkning på hotellet finns här ett helt nytt sätt att bo, njuta och mötas med vinet i fokus.


Kontaktpersoner

Claes Anerud
Managing Director
Claes Anerud