2021-06-08 14:04Nyheter

All day Rosé - varje torsdag hela sommaren!

null

Torrt, krispigt och läskande rosa, torsdagar i sommar tillägnar vi rosévin. Alltifrån vinprovningar och guidade turer i vineriet till måltider i restaurangen genomsyras av temat. Välkommen på en djupdykning i hantverket bakom en av världens mest omtyckta vinstilar.

Sol i blicken och rosa vin i glaset, det hör sommaren till. Men, hemligheten bakom ett gott rosévin börjar långt innan det hälls i ditt glas på en solig takterrass. Vinfältets exponering, druvans karaktär och mognadsgrad samt hur vinet lagras påverkar det färdiga vinets doft och smak.

På The Winery Hotel gör vi rosévin både på plats i hotellets vineri i lobbyn och på den egna vingården Terreno i Toscana. Över trettio års erfarenhet av vinframställning har gjort att ni idag kan ställa alla era frågor om vin till oss. Vi delar gärna med oss av vår kunskap.

Vad skiljer ett bra rosévin från ett sämre?

Är ljust rosé alltid godare?

Varifrån får vinet sin rosa färg?

Hur görs ett rosévin?

Det och mycket mer finns att lära varje torsdag på The Winery Hotel.

Välkomna!

Läs mer och boka.

Alla sommarens vinaktiviteter på The Winery Hotel

I sommar har varje dag ett särskilt vintema på The Winery Hotel. Njut av alltifrån rosévin och sabrering till provning av vin direkt från faten i vineriet. Aktiviteterna ingår i paketet Rooftop Summer Deal och Wine, Dine, Sleep men kan bokas till extra av alla. Se hela programmet nedan.

MÅNDAG

Bubbel & SabreringLär dig att öppna champagneflaskan som en rysk kosack – med en sabel! Övningen avslutas med en bubbelprovning.

TISDAG

Vin & OstFyll dina sinnen med goda viner och ostar och få smarta och lärorika tips kring konsten att kombinera dem.

ONSDAG

Vin & PizzaGrazie Italia! För pizza och vin, två av livets höjdpunkter. Särskilt när de matchas enligt konstens alla regler.

TORSDAG

All Day RoséGott, kallt, krispigt och rosa. Rosé är det och mycket mer. Kom och djupdyk med oss!

FREDAG & LÖRDAG

Vinmakare för en dagFölj med in i vineriet bland fat och cisterner för en unik vinmakarprovning från både ek- och keramikfat.


Om The Winery Hotel

The Winery Hotel är världens första hotell med ett urbant vineri i samma byggnad. Med egen vintillverkning på hotellet finns här ett helt nytt sätt att bo, njuta och mötas med vinet i fokus.


Kontaktpersoner

Claes Anerud
Managing Director
Claes Anerud