2018-06-14 07:30Bloggpost

​Italiensk grillfest - vegetariska recept och vintips till stunder att minnas

null

Grillad zucchini och aubergine, rostad paprika, sallad med grillad persika och krämig burrata samt vitlöksdoftande bröd med färska tomater och örter. Listan över vegetariska läckerheter att servera under temat italiensk grillfest är många. Låt dig inspireras och njut av varje sommarstund, likt en italienare.

När man är många och smakerna i maten varierade är det bra med ett vin som passar till mycket. Till grillat är det gott med ett rött vin som lyfter smakerna i maten till nya höjder. Il Momento är perfekt till den italienska grillfesten med grönsaker i fokus. Vinet är både ekologiskt och veganvänligt och har en mustig smak, läskande bärighet och en doft med inslag av toskanska örter.

Inspireras av de goda rätterna nedan och bjud in till en italiensk grillfest i sommar. Recepten kommer direkt från vingården Terreno i Toscana.

Tips! Il Momento är sommarens bästa husets röda att ha hemma i sommar. 

Pris: 109 kr/flaskan. Beställ här.

Grillad zucchini med doft av mynta

Ingredienser:

Små zucchini (ju mindre desto mer smak)

Citron

Salt

Peppar

Färsk mynta

Gör såhär: Skär zucchini på längden, ca 1/2 cm tjocka. Grilla jämnt på båda sidor. Häll över myntadressingen och servera.

Myntadressing: Blanda olivolja, citronsaft, mynta, salt och peppa. Låt dra i minst en halvtimme.

Grillad aubergine med persilja och vitlök

Ingredienser:

Aubergine

Persilja

Vitlök

Citron

Salt

Peppar

Gör såhär: Skär auberginen på längden, ca 1/2 cm tjocka skivor. Grilla jämnt på båda sidor. Häll över vitlöksdressingen och servera.

Vitlöksdressing: Hacka vitlöken fint. Blanda olivolja, vitlök, citronsaft, persilja, salt och peppa. Låt dra i minst en halvtimme

Bruschetta Toscana

Ingredienser:

Toskanskt bröd (går bra med surdegsbröd av olika slag)

Vitlök

Tomat

Olivolja

Salt

Basilika

Gör såhär: Skär tomater i kuber. Hacka basilikan grovt. Blanda i en skål med salt och olivolja. Skär brödet i skivor. Grilla brödskivorna på båda sidor. Skala en vitlöksklyfta och gnugga den på en sida. Lägg upp på ett fat eller skärbräda och lägg på tomatblandningen. Ringla över lite extra olivolja. Servera.

Grillad paprika tricolore

Ingredienser:

Röd paprika

Grön paprika

Gul paprika

Dressing:

Olivolja

Balsamvinäger

Salt

Peppar

Gör såhär: Grilla paprikorna hela tills skalet blir svart. Ta av från elden och låt svalna något. Lägg i en stängd plastpåse. Låt ångan från värmen få paprikorna att mjukna och skalet lätt att plocka av. Skala och skär i strimlor.

Gör en dressing på olivolja, balsamvinäger, salt och peppar och blanda ner i paprikablandningen.

Sallad med grillad persika och krämig burrata

Burrata är en lyxig version av mozzarella med en syrlig smak och krämig konsistens. Supergod i salladen eller precis som den är med olivolja och några blad basilika.

Ingredienser:

Burrata

Persikor

Bladspenat

Ruccola

Rostade pinjenötter (eller pumpakärnor)

Olivolja

Balsamvinäger

Salt

Gör såhär: Skär persikorna i klyftor och ta bort kärnan. Massera i olivolja och grilla på båda sidorna (ej skalsidan) så ett fint mönster framträder. Rosta nötterna. Lägg upp ruccola och bladspenat på ett fat och fortsätt med de varma persikorna. Nyp burratan i fina munsbitar ovanpå persikorna och toppa med de rostade nötterna. Ringla över olivolja, balsamvinäger och lite flingsalt.  


Om The Winery Hotel

The Winery Hotel är världens första hotell med ett urbant vineri i samma byggnad. Med egen vintillverkning på hotellet finns här ett helt nytt sätt att bo, njuta och mötas med vinet i fokus.


Kontaktpersoner

Claes Anerud
Managing Director
Claes Anerud