2018-06-11 14:01Bloggpost

Fira midsommar i stan - så gör du det bäst

null

Blommiga sommarklänningar, kransar i håret, glittrande vatten, sill, nubbe och dans kring stången. Kanske är det så som du föreställer dig det perfekta midsommarfirandet. Men, det är inte alla som vill eller kan åka ut på landet. Till dem finns en hel del minst lika lockande alternativ. Vad sägs till exempel om att fira på hotell i år?

– Förra året hade vi flera gäster från olika delar av landet som valde att fira midsommar hos oss, berättar Sarah Djerf kommunikations- och marknadsansvarig på The Winery Hotel i Solna strax utanför Stockholm.

Hon berättar att de lockades av att slippa planeringsstressen och istället valde att njuta av en skön ledighet med vänner, gott vin, god mat och dopp i utomhuspoolen på taket.

– Många behöver stanna kvar i stan och jobba och kanske har de bara någon dag ledigt. Då passar det utmärkt med en hotellweekend där allt redan är ordnat och man kan ägna sig åt att vara ledig till fullo, menar hon.

The Winery Hotel är ett hotell men även en vingård. Här finns ett fullt utrustat vineri där det egna vinet tillverkas, både rött och rosé. Vinprovningar, guidade turer och andra vinrelaterade aktiviteter anordnas dagligen. Designen brukar beskrivas med ledorden – industriell elegans – och mötet mellan Brooklyn och den toskanska landsbygden ger en speciell känsla i hela huset.

– Högst upp på taket har vi Rooftop Terrace med bar, pool, musik, servering av italiensk streetfood och såklart massor av gott vin. Kanske är det just där på en solstol med ett glas rosé i handen som midsommarafton i stan firas allra bäst.

Hon berättar att för den som inte vill missa Sveriges VM-match i fotboll på midsommardagen så visas den på en storbildskärm på taket.

– Pizza, vin, sol och fotboll, kan helgen få ett bättre avslut? Och för de som inte är intresserade finns vackra promenadstråk kring Brunnsviken alldeles runt hörnet. 

På midsommar har The Winery Hotel specialpris på midsommarafton. Endast 890 kronor för ett dubbelrum inklusive frukost. Läs mer här.


Om The Winery Hotel

The Winery Hotel är världens första hotell med ett urbant vineri i samma byggnad. Med egen vintillverkning på hotellet finns här ett helt nytt sätt att bo, njuta och mötas med vinet i fokus.


Kontaktpersoner

Claes Anerud
Managing Director
Claes Anerud