2018-06-25 10:00Bloggpost

​De 8 bästa tipsen för gott vin på picknicken

null

En baksida med att dricka vin i det gröna är att solens strålar inte bara värmer våra kroppar utan kan även förvandla fina, dyrbara droppar till ljummet tråkvin. Vi har tipsen för dig som vägrar försumma ett gott vin och vill göra det absolut mesta av din stund på picknickfilten.

1. Lägg vinet i kylen

Det kan kännas banalt men temperaturen är a och o för ett gott vin. Att kyla vinet är därför alltid en god idé, både för vitt, rosé och rött. Ett kallt rött blir snabbt perfekt källarsvalt på picknickfilten.

2. Var inte rädd för isen

För vissa är is i vin tabu men faktum är att i vinländer såsom Frankrike serveras både rosévin och champagne med isbitar under de allra varmaste sommardagarna. Även ett lättare rödvin kan må bra av en isbit. Hellre is i vinet än varmt vin, men överdriv inte.

3. Isbitar utan vatten

Om man ändå är rädd för vattnets påverkan på vinet finns det bot. Vattenfria isbitar finns i många olika former och färger och kan lätt få plats i frysen på jobbet, lätta att ta med sig direkt ut till aw-picknicken. Eftersom isen är inkapslad blir vinet inte utspätt men härligt kallt.

4. Frysta vindruvor

Frys in vindruvor styckvis och du har den perfekta vin-isbiten att ta med dig på picknicken.

5. Wine-cooler

Investera i en bra portabel vinkylare som passar dig. Det finns alltifrån små enkla att trä på flaskan till specialdesignade flerflaskfodral och cykelvänliga väskor som kyler vinet medan du cyklar till picknickplatsen.

6. Vikten av glaset

Förutom temperaturen är glaset av stor vikt för vinets smak. Drick picknick-vinet i riktiga glas.

7. Gott vin gör susen

Ju godare vinet du tar med dig är desto härligare blir picknicken. Var inte rädd för att ta med dig ett riktigt gott vin ut i gröngräset. Ibland är det bästa tricket för en lyckad picknick.

8. Gott sällskap = gott vin

Ju trevligare sällskap desto godare vin. Ja, kanske låter det som humbug men din sinnesstämning är viktig i din uppfattning om vinets smak. Se därför till att vara extra snäll mot ditt picknick-sällskap för att få både dem och dig själv på bästa humör.

Den 7 juli anordnas en picknickprovning på The Winery Hotels populära Rooftop. Kom och lär dig allt om bästa vinet till picknicken. Läs mer här. 


Om The Winery Hotel

The Winery Hotel är världens första hotell med ett urbant vineri i samma byggnad. Med egen vintillverkning på hotellet finns här ett helt nytt sätt att bo, njuta och mötas med vinet i fokus.


Kontaktpersoner

Claes Anerud
Managing Director
Claes Anerud