2018-11-05 12:17Bloggpost

Alltfler väljer vingården i Solna för sin konferens - på The Winery Hotel blir mötet en upplevelse

null

Är du sugen på att anordna en konferens i en mer unik och kreativ miljö? Vänd blicken mot Solna! Med närheten till både Arlanda, Stockholm city och Arenastaden har The Winery Hotel blivit ett populärt val för konferensdeltagare som vill ha något utanför den vanliga boxen. 

Här har hotellfamiljen Söder och vinfamiljen Ruhne tagit idén med den traditionella vinproducenten i en lantlig miljö och flyttade in den till stan. Resultatet är ett urbant vineri kombinerat med hotell och konferensanläggning.

The Winery Hotel är det mest nordliga urbana vineriet i Europa, en plats där besökaren får följa den nyplockade druvans väg till färdigt vin. Vinet genomsyrar hela hotellet, något som även uppskattas av konferensgästerna som ett uppfriskande och sammansvetsande inslag.

– Vi vill dela med oss av den kunskap och det engagemang som finns här. Dessutom har vi den unika möjligheten att faktiskt visa hur ett vin blir till, säger Sofia Ruhne som tillsammans med sin familj gjort vin på vingården Terreno i Toscana i 30 år.

Hon menar att miljön på The Winery Hotel är kreativ och perfekt för att få nya idéer till mötet.

– Många väljer att krydda konferensen med till exempel en vinprovning, en guidad tur i vineriet eller ett underhållande vin- och matquiz.

Här finns flera möteslokaler i olika storlekar. Winery Market, till exempel, är en stor lokal på 210 kvm som kan skiljas av med blockväggar och användas som flera mindre lokaler. Wine Gallery däremot är en annorlunda möteslokal utformad som ett galleri med konst från vinets värld, perfekt för möten, middagar och vinprovningar. Totalt finns här sex möteslokaler i olika storlekar samt en imponerande eventyta med en takhöjd på hela sju meter. Allt beroende på vilken typ av evenemang som efterfrågas.

– Här kan alltifrån minimässor och produktlanseringar till konferenser, workshops och mindre möten anordnas.

Utöver vinaktiviteter finns även möjlighet till att väcka energin med yoga, gym eller en uppfriskande löptur i Hagaparken. Efteråt kan gästen luta sig tillbaka och njuta i hotellets rooftop pool.

Rummen är designade med inspiration hämtad från ombyggda industrilokaler i Brooklyn, New York. Väggarna är tegelbeklädda och kombineras med betongtak och stora fönsterpartier som tillsammans skapar en industriell men elegant känsla. Tillsammans med väggar målade i en druvgrön färg och korkgolv i gyllenbrunt blir mixen urban, modern och ombonad.

I restaurangen Winery Kitchen ligger smakerna i vinet till grund för maten på tallriken. Först väljs vinet och sedan lagas maten och på så sätt tas de bästa smakkombinationerna fram.

– Här njuter gästerna av harmoni, balans och ibland oväntade smakkontraster. Någon av våra duktiga sommelierer berättar dessutom gärna om relationen mellan maten på tallriken och vinet glaset.

En konferens på The Winery Hotel är så mycket mer än bara en konferens.


Om The Winery Hotel

The Winery Hotel är världens första hotell med ett urbant vineri i samma byggnad. Med egen vintillverkning på hotellet finns här ett helt nytt sätt att bo, njuta och mötas med vinet i fokus.


Kontaktpersoner

Claes Anerud
Managing Director
Claes Anerud