2021-08-25 11:00Pressmeddelande

SWB Equestrian Weeks at Flyinge – öppet för anmälan!

Fotograf: Dan WernbergFotograf: Dan Wernberg

Goda Nyheter! I år behöver du inte ha en unghäst som tävlar på högsta nivå för att rida finaler i samband med SWB Equestrian Weeks at Flyinge. Två nya klasser möjliggör för dig som har en häst – ung eller gammal, registrerad i SWB.
- Och intresset är stort, säger Tomas Torgersen, tävlingsledare.

SWB Equestrian Weeks at Flyinge avgörs under vecka 39 och 40. Tävlingarna inleds med dressyrklasser och avslutas med hoppning. I år har tävlingen fått ett tillskott på två nya klasser – SWB Riders Cup och SWB Prospects.

I SWB Riders Cup kan du som rider 1.20 hoppning, H100 fälttävlan eller MSV C1 dressyr nivå starta – så länge din häst är registrerad i SWB. Dressyren och hoppningen avgörs på Flyinge – Fälttävlan i samband med Breeders Trophy på Ridskolan Strömsholm.
- För oss är det också otroligt viktigt att lyfta fram och hylla alla framgångsrika uppfödare och hästar, oavsett vilken av klasserna deras uppfödningar deltar i, säger tävlingsledaren Tomas Torgersen.

Han får medhåll av Helén Uddefors, vd för SWB.
- Rider man på en SWB-häst ska man såklart bli inbjuden till ”festen” på Flyinge. Det här är ett sätt att göra ryttarna stolta och medvetna om att de sitter på en häst som är född och uppvuxen i Sverige, säger Helén.

SWB Prospects är öppen för unga hästar som inte tävlar på Breeders Trophy nivåerna.

– SWB Prospects har vi internt kallat för plantskolan och det är faktiskt precis vad det är. Vi har upplevt en efterfrågan från ryttare att kunna ta med sina unga hästar, som av en eller annan anledning inte haft möjlighet att kvala, men som fortfarande skulle behöva den här typen av tävling på erfarenhetskontot. Det sådde ett frö hos oss och ur det har vi skapat SWB Prospects, säger Tomas Torgersen.

Vill du vara med och tävla under SWB Equestrian Weeks at Flyinge? Propositionerna till samtliga klasser ligger öppna från och med idag i tävlingsdatabasen.


Om Swedish Warmblood Association

SWB är en rikstäckande avelsorganisation med syfte att stödja och utveckla avel, uppfödning, utbildning och marknadsföring av svenska varmblodiga hästar. Swedish Warmblood är internationellt konkurrenskraftiga i hoppning, dressyr och fälttävlan. Svenska varmblod i världsklass produceras av våra SWB -uppfödare. De står för en lång tradition av naturlig och hållbar avel av moderna rid- och sporthästar.