2024-03-25 13:01Pressmeddelande

Pink Floyd VDL är årets bruksprovsvinnare i hoppning

vinnande hopphingst i årets bruksprovHingsten Pink Floyd VDL blir årets bruksprovsvinnare i hoppning. Foto: Roland Thunholm.

Under förra veckan hölls SWBs bruksprov för fjärde året i rad på Ridskolan Strömsholm utanför Västerås. Hela 48 hingstar stod tillsist på startlinjen, redo att bli synade av Avelsvärderingsnämnden, bestående av Christina Olsson, ordförande och exteriördomare, Susanne Axén, hoppdomare, Bo Jenå, gångartsdomare,  de internationella sportdomarna i hoppning respektive dressyr; Pieter Kersten och Hella Kuntz samt veterinärerna Malena ”Mulle” Behring och Enar Tollig.

Knappt en handfull av hingstarna var kvalificerade med meriter från bruksprov i andra länder, sport eller avel och de visades endast veterinärt och exteriört.

Under veckan sållades agnarna från vetet och totalt 15 hingstar nådde de högt uppsatta kraven för att godkännas på premierad nivå i SWB. Ytterligare 19 hingstar blev accepterade för avel inom SWB.

Årets bruksprovsvinnare i hoppning 2024, det vill säga den 4-åriga hingst som nått högst poäng i disciplinen, blev Pink Floyd VDL (e. Conthargos u. Cella - Cento. Uppfödare och ägare: VDL Stud, Nederländerna med ryttare Magnus Österlund.

Här hittar du omdömen och poäng för samtliga hingstar på premierad och accepterad nivå.


Ämnen: avel

Om Swedish Warmblood Association

SWB är en rikstäckande avelsorganisation med syfte att stödja och utveckla avel, uppfödning, utbildning och marknadsföring av svenska varmblodiga hästar. Swedish Warmblood är internationellt konkurrenskraftiga i hoppning, dressyr och fälttävlan. Svenska varmblod i världsklass produceras av våra SWB -uppfödare. De står för en lång tradition av naturlig och hållbar avel av moderna rid- och sporthästar.


Kontaktpersoner

Ellinor Andersson
Kommunikation & Marknadsföring
Ellinor Andersson