2022-05-09 09:59Pressmeddelande

Inbjudan till pressträff för SWB Equestrian Weeks med Breeders Trophy

Breeders Trophy

Talang möter talang under veckorna 39-41, där den ansedda insatstävlingen för SWB-uppfödare, Breeders Trophy med nästan en miljon i potten, går av stapeln. 

 

Dressyrhästarna inleder på anrika Flyinge den 27 september - 2 oktober och hopphästarna tar över samma arena den 5 oktober - 9 oktober. De unga fälttävlanshästarna ses på Gärds RF den 14-16 oktober.

  

Swedish Warmblood Association bjuder tillsammans med Flyinge AB in till en samlad digital pressträff fredag den 13:e maj klockan 09.00 där flera nyheter presenteras.

Önskar du delta?

Kontakta kommunikationsansvarig Ellinor Andersson på ellinor.andersson@swb.org

  

Under SWB Equestrian Weeks  går förutom Breeders Trophy för 4-6-åriga hästar även avelschampionaten för 3- och 7-åringa hästar, AGRIA Rikssto, SWB Stallion Trophy, SWB Prospects och SWB Riders Cup. Dressyrveckan kryddas extra med en nationell Grand Prix-klass samt Lövsta Future Challenge-klasser för unga ryttare och hästar.

 

Om Breeders Trophy

Breeders Trophy grundades 1985 och de första finalerna reds 1992. Breeders Trophy är ett system där uppfödare av svenska varmblodiga ridhästar grundregistrerade i SWB, ansluter sina hästar som föl. Anslutna hästar tävlar sedan om anslutningsavgifterna som en prispott när hästarna är 4, 5 och 6 år gamla, i grenarna dressyr, hoppning och fälttävlan. 2022 är den samlade prispotten 886 714 kronor.

Syftet med Breeders Trophy är att premiera och stimulera svenska uppfödare att föda upp internationellt konkurrenskraftiga SWB-hästar av yppersta klass samt att erbjuda en marknadsplats med internationell exponering. Morgondagens elithästar presenteras under bästa förhållanden och många byter ägare i samband med Breeders Trophy.


Om Swedish Warmblood Association

SWB är en rikstäckande avelsorganisation med syfte att stödja och utveckla avel, uppfödning, utbildning och marknadsföring av svenska varmblodiga hästar. Swedish Warmblood är internationellt konkurrenskraftiga i hoppning, dressyr och fälttävlan. Svenska varmblod i världsklass produceras av våra SWB -uppfödare. De står för en lång tradition av naturlig och hållbar avel av moderna rid- och sporthästar.