2023-08-22 07:44Pressmeddelande

Brittiska toppdomaren återvänder till Breeders Trophy i Fälttävlan

Brittiska domaren Angela Tucker vid förra årets Breeders Trophy som gick på Gärds.Brittiska domaren Angela Tucker vid förra årets Breeders Trophy som gick på Gärds.

Den uppskattade och mycket meriterade brittiska domaren Angela Tucker återvänder som domare för Breeders Trophy i Fälttävlan. I år går Breeders Trophy på Össjö Hästsällskap utanför Ängelholm helgen 23-24 september.

Angela har en mycket lång internationell meritlista som både ryttare, domare och tränare. Hon har tävlat på allra högsta nivå under många år och hon har ridit otaliga unghästar vid de brittiska unghästchampionaten.

Den internationella fälttävlansprofilen Angela Tucker kommer nu åter att ingå i domarteamet när Breeders Trophy för de fyra- och femåriga SWB-hästarna avgörs på Össjö Hästsällskap i slutet på september.

Vi är oerhört glada över att återigen kunna presentera just Angela Tucker som en av årets domare, säger Tomas Torgersen, senior advisor för evenemanget.

SWB har som mål att kunna erbjuda sina uppfödare inspiration och kunskap för att fortsatt föda upp högklassiga fälttävlanshästar. Angela tar med sig det internationella sportperspektivet när hon återigen gästspelar i Sverige och att intresset är stort märker vi inte minst på antalet som löst deltagarbevis, säger Helén Uddefors, SWBs VD.

Förutom starter vid de brittiska mästerskapen och unghästchampionaten har Angela har även representerat England vid Unghäst-VM. 

Som domare har Angela mångårig erfarenhet från de femstjärniga tävlingarna, EM, VM och OS. Hon dömer under de brittiska unghästchampionaten i Burghely och hon tränar fälttävlansryttare på högsta nivå, bland annat ryttare ur det japanska OS-laget som tog silvermedalj i Tokyo.-Jag ser framemot att återigen få komma och döma Breeders trophy i Sverige. Förra årets hästmaterial höll oerhört hög klass och det skall bli spännande att få se ännu fler startande ekipage som gör upp om titlarna i år, säger Angela till SWB.


Om Swedish Warmblood Association

SWB är en rikstäckande avelsorganisation med syfte att stödja och utveckla avel, uppfödning, utbildning och marknadsföring av svenska varmblodiga hästar. Swedish Warmblood är internationellt konkurrenskraftiga i hoppning, dressyr och fälttävlan. Svenska varmblod i världsklass produceras av våra SWB -uppfödare. De står för en lång tradition av naturlig och hållbar avel av moderna rid- och sporthästar.


Kontaktpersoner

Ellinor Andersson
Kommunikation & Marknadsföring
Ellinor Andersson