2018-11-29 09:43Pressmeddelande

På återseende från Teaterbaren i Kulturhuset

Teaterbaren pausar verksamheten under de 18 månader som renoveringen beräknas ta av Kulturhuset Stadsteatern
Teaterbaren pausar verksamheten under de 18 månader som renoveringen beräknas ta av Kulturhuset Stadsteatern

Vid årsskiftet pausar Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm verksamheten i 18 månader för en omfattande renovering av tekniska installationer för el, VVS, värme, kyla och ventilation. Arkitekten Peter Celsings karaktäristiska skapelse på Sergels Torg är snart 50 år gammal och inga större fastighetsrenoveringar har gjorts sedan dess. Detta omfattar även Teaterbaren som under renoveringsperioden gör en paus och öppnar igen hösten 2020 samtidigt som teatern flyttar tillbaka in i huset.

– Jag längtar redan nu efter att få slå upp dörrarna igen, säger platschef Mats Tjärnstig, vi ska verkligen använda tiden till att vässa verksamheten och öppna i ännu bättre tappning. Vi har under två års tid uppdaterat inredning och miljö i Teaterbaren och kommer vid öppningen hösten 2020 att vara helt klara med vårt nya uttryck. Då väntar något nytt och spännande i ett modernt och pulserande Kulturhus.

Maria Stridh, VD på Teaterbaren delar Mats syn på utvecklingen och berättar om visionen för Teaterbaren 2020.

– Vi vill vara en aktuell restaurang som både tolkar samtiden, teatern, utställningarna och den kulturella verksamheten i huset, samtidigt som vi själva tar en position i det aktuella samtalet. Tillsammans med övriga ägare ska vi påbörja en spännande utvecklingsresa för Teaterbaren.

Teaterbarens restaurang- och caféverksamhet är ett populärt tillhåll för kulturintresserade och mat- och fikasugna besökare i city. Teaterbaren upptar större delen av plan 2 i Kulturhuset och från panoramafönstren har gästerna spektakulär utsikt över Sergels torg och folkmyllret i centrala Stockholm. Restaurangen som nyligen firade 20-årsjubileum har drivits i samma regi sedan 1996 med VD Maria Stridh i spetsen och platschef Mats Tjärnstig som har regisserat verksamheten i alla år.Om Mässrestauranger gruppen – The Food Family

Teaterbaren ägs av Glada Ankan Restaurang & Catering AB och driver restaurang- och caféverksamhet i Kulturhuset på Sergels Torg i Stockholm. Bolaget sköter även pausservering för Stora Scenen, Klara Scenen och Soppteatern och ordnar större arrangemang i huset såsom fester, konferenser och andra evenemang. Bolaget ägs av Kerstin Johansson, Maria Stridh (VD), Peter Lippich och Jerker Olander sedan 1996. För mer information kontakta Mats Tjärnstig, platschef mats.tjarnstig@gladaankan.se Maria Stridh, VD maria.stridh@massrestauranger.se


Kontaktpersoner

Maria Torén
Maria Torén