2021-08-23 08:21Pressmeddelande

Jimmi Eriksson i popup på Teaterbarens sommarrestaurang, Taket

Jimmi Eriksson i popup på Teaterbarens säsongsavslutningJimmi Eriksson i popup på Teaterbarens säsongsavslutning

Helgen 26 - 29 augusti blir det säsongsavslutning för Teaterbarens sommarrestaurang Taket och det tillsammans med populära och välkända Jimmi Eriksson. Avslappnat, gott och i säsong är ledorden när Årets Kock vinnaren 2016, Jimmi Eriksson, gör en popup hos Teaterbaren. Tillsammans med Teaterbarens köksmästare Magnus Åkerström bjuds det på inspirerande rätter från Takets utekök på Kulturhusets tak.

Jimmi beskriver sin egen matlagning som full av nyfikenhet och låter ofta processerna i köket påverka slutresultatet. De svenska råvarorna och säsongsväxlingarna är viktiga.

Menyn består av mellanrätter så man med lätthet ska kunna smaka sig igenom delar av menyn, eller beställa flera rätter att dela på. Det kommer bli avslappnat, gott och med höga smaker säger Jimmi Eriksson som hoppas att Taket fylls av matälskande gäster dessa dagar. Ta med kompisarna eller familjen och kom och njut av en extra god sensommarlunch eller middag avslutar Jimmi Eriksson.

En kulturoas mitt i city. Högst upp i Kulturhuset, med det pulserande storstadslivet nedanför, hittar du Taket – ett grönt och skönt takhäng. Här finns något för alla åldrar, avkoppling i mysig miljö och olika evenemang. 

Jag ser mycket fram emot denna unika popup i samarbete med Jimmi Eriksson. Jimmis kärlek till matlagning och hans smaksäkerhet som en av Sveriges bästa kockar är något alldeles extra. Jag hoppas verkligen att många passar på att besöka oss under dessa fyra dagar säger Maria Stridh delägare i Teaterbaren. När man är på Kulturhusets tak är man verkligen mitt i stan, samtidigt befinner man sig i den gröna oas som Kulturhuset Stadsteatern skapat. Här växer både blommor och ätbart grönt som används av våra kockar. Det är en fantastisk miljö med vyer att umgås i.

 

Praktisk info 26 – 29 augusti:

Taket är Teaterbarens sommarrestaurang som är placerad på våning 5 i Kulturhuset. Ta hissen eller rulltrapporna upp och gå ut på taket så hittar du dit.

Säsongsavslutning i samarbete med Jimmi Eriksson äger rum 26 - 29 augusti.

Öppettider: torsdag 26/8 kl 11-16, fredag 27/8 kl 11- 20, lördag 28/8 kl 11-18 och söndag 29/8 kl 11-17. Vid dåligt väder flyttar evenemanget in till Teaterbarens lokaler på plan 2.

27 - 29 augusti är det även Stockholms bokhelg rum på Kulturhusets tak.

 


Om Mässrestauranger gruppen – The Food Family

Vi är i dag verksamma i hus och anläggning som utgör viktiga plattformar för vårt samhälle. Mat och dryck ska alltid förstärka det övergripande syftet och vara smaklig och stilfull. Med rätt service till varje tillfälle. En god och personlig upplevelse för varje gäst. Företagsgruppen är aktivt privatägd. I The Food Family ingår Mässrestauranger på Stockholmsmässan och Malmömässan, Stadshusrestauranger med verksamhet i Stockholms Stadshus som bland annat ansvarar för Nobelbanketten. Teaterbaren i Kulturhuset på Sergels Torg samt Engsholms Slott på Mörkö. Great Events Catering på Scandinavian XPO samt Forest Food Hall på världsutställningen, Expo 2020, i Dubai är de senaste tillskotten i restauranggruppen.


Kontaktpersoner

Maria Torén
Maria Torén
Maria Stridh
VD & delägare The Food Family
Maria Stridh