2015-03-18 08:43Pressmeddelande

Synoptiks vd finalist i kategorin Årets ledare i Retail Awards

SmarteyesSmarteyes

Roland Olsson, vd för optikkedjan Synoptik, är en av tre finalister i kategorin Årets ledare i handelns stora pris Retail Awards 2015. Med genomgripande förändringar av företaget och ett starkt ledarskap vände Roland Olsson Synoptiks mångåriga förluster till vinst. Idag är optikkedjan en av branschens största och mest framgångsrika. Retail Awards arrangeras av näringslivsorganisationen Svensk Handel och tidningen Dagens Handel.

– Det är så klart oerhört smickrande att bli nominerad som Årets ledare. Synoptik har gjort en lång resa där jag fått uppdraget att leda och styra organisationen åt ett nytt håll. Men det är framförallt det dagliga ledarskapet ute i alla våra 110 butiker som har lett till vår framgång under de här åren. Därför är detta inte bara en utmärkelse till mig utan också till alla andra ledare i Synoptiks organisation, säger Roland Olsson, vd för Synoptik.

Synoptik var tidigare förlusttyngt, hade problem med hög personalomsättning och var en spretig organisation. Idag är företaget en av branschens starkast växande kedjor och gjorde i fjol ett rekordresultat. Man blev samtidigt finalister i kategorin Årets butikskedja i Retail Awards 2014.

Vinnaren av Årets ledare 2015 koras på Retail Awards stora gala som hålls på Cirkus i Stockholm den 11 maj.

Motiveringen till Roland Olssons finalplats i Årets ledare
Som ledare för en resultatdriven organisation där goda resultat uppmärksammas motiverar han sina medarbetare genom att lyfta fram alla och göra dem delaktiga. Med konsekvens och tydlighet skapar han förtroende och trivsel och har gjort företaget till ett av de mest framgångsrika i sin bransch.

Vad krävs för att bli Årets ledare?
Vinnare av Årets ledare ska vara en person som arbetar i en ledande befattning inom ett detaljhandelsföretag eller ett i handeln näraliggande företag. Årets ledare ska skapa motivation och god arbetsmiljö för medarbetare samt få företaget att må bra och växa. Priset har instiftats för att lyfta fram de duktiga ledare inom handeln som är en förutsättning för att få inte bara det egna företaget utan hela handeln att utvecklas.

Kort om Retail Awards
Svensk Handel och Dagens Handel arrangerar Retail Awards för att uppmuntra till nytänkande och kvalitet inom handeln, att öka fokus på handelsföretagen och deras leverantörer samt lyfta fram handeln som en framtidsbransch.

*(källa Retail Awards)

För mer information:
Roland Olsson, vd Synoptik, tfn: +46 (0)70-190 11 13
Bilder för fri publicering kontakta: Olof Mattson, tfn: +46 (0)70-958 96 31


Om Synoptik Sweden AB

Synoptik är experter på optik sedan grundandet 1931 och har idag över 140 butiker i hela Sverige. Med ett erbjudande om kvalitetsoptik som alla kan ha råd och en årsomsättning på över 1,2 miljarder är Synoptik Sveriges folkoptiker. Företaget ägs delvis av Synoptikfonden, en icke vinstdrivande stiftelse som verkar för att främja nordisk forskning inom optik. Varje år skänks en del av vinsten från Synoptik till forskning inom optik och oftalmologi. Synoptik är även en del av GrandVision N.V., en världsledande aktör inom optisk detaljhandel, med drygt 7 400 butiker i fler än 40 länder. För mer information, se www.synoptik.se


Kontaktpersoner

Roland Olsson
Verkställande direktör
Roland Olsson
Rebecka Rane
Optiker och ingår i Synoptiks kliniska team/support
Rebecka Rane
Marielle Wernoltz
Marketing Manager
Marielle Wernoltz