2021-04-06 11:02Pressmeddelande

Synoptik välkomnar våren med nya varumärken – Solglasögonen SS 2021 ska synas och uttrycka känslor

SmarteyesSmarteyes

Aldrig har vi väl längtat mer efter sol och vår än 2021. Men nu är den äntligen här och med den säsongens nya solglasögon. Synoptik utökar inför våren sitt solglasögonutbud där hållbarhet och attityd står i fokus. Synoptiks diplomerade glasögonstylist, Paulina Håkansson, guidar dig genom våren och sommarens trender och nyheter.

– Det är tydligt att vi i vårens och sommarens trender visar hur mycket vi längtar efter fest, mingel och att få ses och mötas igen – så även i utbudet av solglasögon. Det ser vi inte minst bland våra nya varumärken, Karün, Komono, Unofficial, Persol, MessyWeekend och DbyD. Vi är trötta på de mjuka hemmakläderna och vill ut i solen och synas, vilket inte kommer att bli svårt med säsongens nyheter. Vi ser även allt fler kollektioner och varumärken med hållbarhetstänk, till exempel Karün där solglasögonen är producerade av återvunnen havsplast från stränderna i Patagonien eller vårt egna hållbara varumärke DbyD som har ett brett utbud av stilsäkra solglasögon för våren och sommaren 2021, säger Paulina.

Paulina sammanfattar vårens och sommarens trender:
Naturen har blivit än viktigare för oss det senaste året och även det speglar sig i de trender vi har att se fram emot bland solglasögon. Mjuka pastellfärger inspirerat av naturens alla färger och former, men det går lika bra att välja det glittrigt lyxiga som verkligen syns. Realismen över att vi har tid kvar innan allt är som vanligt gör att trenderna även går mot dekadent vardag, en längtan framåt. Solglasögonen kommer att bli en av de viktigaste accessoarerna även i år och de får gärna sticka ut i det bekväma hemmamodet.

Karün
En unik kollektion hållbara solglasögon framtagna i Patagonien av återvunna fiskenät och annan återvunnen plats och metall. Allt för att förena hållbarhet och mode. Med dessa vet du att du har ett par moderiktiga solglasögon som är framtagna för att hålla för slitage och långsiktigt användande samtidigt som du gör ett bra val för världen och naturen. Du hittar kollektionen endast hos Synoptik.

Komono
Det här varumärket tummar inte på något när det kommer till trender. Här hittar du iögonfallande optimism och framtidstro. Ett måste för den som vill synas i sommar.

Unofficial
Unofficial har stort fokus på de senaste trenderna där vi ser bågar i många olika former och vågade färger. Vårens kollektion är för den som tycker om att sticka ut lite extra men ändå vill ha en tidlös design. Du hittar kollektionen endast hos Synoptik.

Persol
Det italienska hantverket som Persol erbjuder går nu att hitta hos Synoptik. De tidlösa och samtidigt moderna modellerna står för hög kvalitet och är en given succé när solen kommer i vår.

MessyWeekend
Med en ungdomlig och sportig look kommer solglasögonen från MessyWeekend att göra sig helt rätt i sommar. Med stora variationer på färger och former hittar alla en kombination som känns helt rätt.

DbyD
DbyD är en kollektion solglasögon tillverkade av återvunnen plast där mode och kvalitet till bra pris står i fokus. Färgerna och formerna är tidlösa och passar vardagens alla tillfällen. Med det nya hållbara märket får Synoptik en allt starkare portfölj av hållbara produkter. Du hittar kollektionen endast hos Synoptik.

För mer information:
Paulina Håkansson, glasögonstylist och butikschef, Synoptik, tfn: +46 (0)8-23 23 60
Marielle Wernoltz, Brand and Communications Manager, Synoptik tfn: +46 (0)70-190 11 18

Bilder för fri publicering kontakta: Anders Ekhammar, pressansvarig Synoptik, tfn: +46 (0) 707 46 25 79, e-post: anders.ekhammar@perspective.se


Om Synoptik Sweden AB

Synoptik är experter på optik sedan grundandet 1931 och har idag över 140 butiker i hela Sverige. Med ett erbjudande om kvalitetsoptik som alla kan ha råd och en årsomsättning på över 1,2 miljarder är Synoptik Sveriges folkoptiker. Företaget ägs delvis av Synoptikfonden, en icke vinstdrivande stiftelse som verkar för att främja nordisk forskning inom optik. Varje år skänks en del av vinsten från Synoptik till forskning inom optik och oftalmologi. Synoptik är även en del av GrandVision N.V., en världsledande aktör inom optisk detaljhandel, med drygt 7 400 butiker i fler än 40 länder. För mer information, se www.synoptik.se


Kontaktpersoner

Roland Olsson
Verkställande direktör
Roland Olsson
Rebecka Rane
Optiker och ingår i Synoptiks kliniska team/support
Rebecka Rane
Marielle Wernoltz
Marketing Manager
Marielle Wernoltz