2013-01-11 08:34Pressmeddelande

Synoptik storsatsar i Värnamo

SmarteyesSmarteyes


Den 4:e februari öppnar Synoptik en ny butik i Värnamo. Det är Värnamos största optikbutik, Finnvedens Optik, som förvärvats och införlivats i Synoptikkedjan. I och med förvärvet öppnar kedjan sin 107:e butik vilket är ett led i en större satsning i hela Sverige. Under 2013 kommer minst fem nya Synoptikbutiker att öppnas runt om i landet.

Synoptik tar över samtliga anställda från Finnvedens Optik, förutom grundare Leif Peterson som tillsammans med ytterligare en anställd startar ny verksamhet. Butikschef på Synoptik blir Lisa Johansson, som tidigare arbetade som optikerassistent på Finnvedens Optik.


- Värnamo är viktigt för oss då det är en expansiv kommun med ett stort upptagningsområde. Vi storsatsar i Värnamo och räknar med att investera 2 miljoner kr i nya lokaler och marknadsstöd under 2013, säger Roland Olsson, VD för Synoptik Sweden AB.

- Nu väntar nya spännande utmaningar där jag och mitt alltid lika glada och kunniga team ser fram emot att få slå upp dörrarna till nya fräscha lokaler. Den familjära känslan som finns hos Synoptik passar oss perfekt, säger Lisa Johansson, nytillträdd butikschef för Synoptik i Värnamo.

Butiken byggs för tillfället om och invigs officiellt den 4:e februari. Under ombyggnaden i januari har butiken öppet som vanligt och erbjuder alla kunder märkesbågar på köpet vid köp av kompletta glasögon.

 

Bildtext

Synoptik Värnamo's Personal från vänster:

  • Tove Landin optikerassistent/glasögonstylist
  • Lotta Svensson optiker/glasögonstylist
  • Marcus Friberg leg.kontaktlinsoptiker
  • Rosmari Erlandsson leg.optiker 
  • Lisa Johansson Butikschef/glasögonstylist

 


Om Synoptik Sweden AB

Synoptik är experter på optik sedan grundandet 1931 och har idag över 140 butiker i hela Sverige. Med ett erbjudande om kvalitetsoptik som alla kan ha råd och en årsomsättning på över 1,2 miljarder är Synoptik Sveriges folkoptiker. Företaget ägs delvis av Synoptikfonden, en icke vinstdrivande stiftelse som verkar för att främja nordisk forskning inom optik. Varje år skänks en del av vinsten från Synoptik till forskning inom optik och oftalmologi. Synoptik är även en del av GrandVision N.V., en världsledande aktör inom optisk detaljhandel, med drygt 7 400 butiker i fler än 40 länder. För mer information, se www.synoptik.se


Kontaktpersoner

Roland Olsson
Verkställande direktör
Roland Olsson
Rebecka Rane
Optiker och ingår i Synoptiks kliniska team/support
Rebecka Rane
Marielle Wernoltz
Marketing Manager
Marielle Wernoltz