2016-01-14 13:55Pressmeddelande

Synoptik skänker 450 000 kronor till Cancerfonden och svensk cancerforskning

SmarteyesSmarteyes

Som första optikkedja någonsin har Synoptik under hösten deltagit i Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj. Företagets produkt, den Rosa Putsduken, har framgångsrikt sålts i butikerna under hösten och fått stor uppmärksamhet i media. Nu lämnar Synoptik över 450 000 kronor till Cancerfonden.

– Vi är stolta över att kunna bidra till Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj, det har känts självklart för oss att vara med och stötta Cancerfondens arbete. Vi vill rikta ett stort tack till alla våra kunder som genom att köpa putsduken har varit med och bidragit till viktiga resurser och forskningstimmar i kampen mot cancer, säger Lottie Funck Ekelund, marknadsdirektör på Synoptik.

Som första optikerkedja var Synoptik ett av de företag som tog fram en rosa produkt till Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj som pågick under oktober 2015. Produkten var en rosa putsduk till glasögon och mobiler, som även passade som snygg accessoar i kavajfickan. Den såldes i kedjans alla butiker från 15 september till 31 december och kostade 35 kr, där 20 kr gick till Cancerfonden.

Syftet med Cancerfondens årliga Rosa Bandet-kampanj är att samla in pengar till cancerforskning och sprida kunskap om bröstcancer. Bröstcancer är den vanligaste cancerformen i Sverige bland kvinnor och drabbar drygt 7800 personer varje år.

– En av nio kvinnor drabbas av bröstcancer, det är en fråga som berör många. Rosa Bandet-kampanjen har blivit något av en folkrörelse, säger Sara Brodahl, Cancerfondens t.f. generalsekreterare.

Rosa Bandet-designen 2015 bestående av större runda ringar med en liten rund ring i som på ett enkelt men vackert sätt symboliserade Rosa Bandet-kampanjens syfte. Designen togs fram av den internationellt erkända design- och arkitektbyrån Claesson Koivisto Rune.

För mer information:
Lottie Funck Ekelund, marknadsdirektör, Synoptik, tfn: +46 (0)73-523 40 22
Alexandra von Melen, medieansvarig, Cancerfonden, tfn: +46 (0)768-14 74 74
Bilder för fri publicering kontakta: Olof Mattson, tfn: +46 (0)70-958 96 31,
e-post: olof.mattson@perspective.se


Om Synoptik Sweden AB

Synoptik är experter på optik sedan grundandet 1931 och har idag över 140 butiker i hela Sverige. Med ett erbjudande om kvalitetsoptik som alla kan ha råd och en årsomsättning på över 1,2 miljarder är Synoptik Sveriges folkoptiker. Företaget ägs delvis av Synoptikfonden, en icke vinstdrivande stiftelse som verkar för att främja nordisk forskning inom optik. Varje år skänks en del av vinsten från Synoptik till forskning inom optik och oftalmologi. Synoptik är även en del av GrandVision N.V., en världsledande aktör inom optisk detaljhandel, med drygt 7 400 butiker i fler än 40 länder. För mer information, se www.synoptik.se


Kontaktpersoner

Roland Olsson
Verkställande direktör
Roland Olsson
Rebecka Rane
Optiker och ingår i Synoptiks kliniska team/support
Rebecka Rane
Marielle Wernoltz
Marketing Manager
Marielle Wernoltz