2014-03-07 14:33Pressmeddelande

Synoptik ska se ännu bättre ut med Sebran

SmarteyesSmarteyes

Synoptik, en av Sveriges ledande optikkedjor, vill sticka ut i optikbranschens kraftiga mediabrus och samtidigt bli tydligare med sitt erbjudande. Det nya konceptet – Synoptik Sebran – är en satsning i den riktningen.

– Vår nya vän Sebran ska på ett roligt och annorlunda sätt visa vad Synoptik står för och vad våra kunder kan förvänta sig när de handlar hos oss. Vi vill engagera och beröra i en bransch som är likformig för konsumenten, säger Lottie Funck Ekelund, marknadsdirektör på Synoptik.

Den 10 mars börjar reklamen gå i nationell TV. I den första filmen får vi bekanta oss med Sebran, en mycket kompetent optiker som månar om sina kunder. Lanseringsfilmen kommer följas upp av fler filmer med nya ämnen och bra erbjudanden. Allt presenterat av Sebran.

– Vi hoppas att Sebran vill vara med oss länge. Han är en charmerande nörd som brinner för optik och personifierar det vi vill stå för, säger Lottie Funck Ekelund.

Garbergs Reklambyrå, som fick uppdraget att personifiera Synoptik, arbetade fram konceptet Sebran i nära samarbete med kund:

– Sebran som konceptuell idé känns naturlig för Synoptik. Ordleken har en inneboende folklighet, värme och charm som går hand i hand med Synoptiks värden. Och det är också det vi lagt ner mycket tid på att få fram i reklamen, säger Richard Hallberg på Garbergs.

– Det grafiska uttrycket får man ”på köpet”. Tillsammans med Sebrans personlighet får vi en talesperson som blir ett kraftfullt verktyg när vi i framtiden ska berätta om Synoptik och deras prisvärda erbjudanden, säger Jacob Frisk på Garbergs.

Delaktiga i kampanjen med Synoptik Sebran:
Reklambyrå: Garbergs Reklambyrå – Projektledare: Pernilla Berg, Copy: Richard Hallberg, AD: Jacob Frisk, Produktionsledare: Birgitta Bergström, Byråproducent: Annika Witkowska, Creative Director: Petter Ödeen

Musik: Christian Olsson
Produktionsbolag: Folke Film – Regissör: Tobias Bergman
Visual Effects: Fido Film och Important Looking Pirates.
Stillbilder: Skarp Agent – Fotograf: Mattias Edwall, Retuscher: Bildinstitutet
Mediebyrå: Carat – Kundansvarig: Andreas Wallin
Digital mediebyrå: iProspect – Kundansvarig: Erik Luhr
PR-byrå: Perspective Communication – PR-konsult: Anders Ekhammar, Kundansvarig: Olof Mattson.

För mer information:
Lottie Funck Ekelund, marknadsdirektör Synoptik, tfn: +46 (0)73-523 40 22
För bilder och rörligt material kontakta: Olof Mattson, tfn: +46 (0)70-958 96 31Om Synoptik Sweden AB

Synoptik är experter på optik sedan grundandet 1931 och har idag över 140 butiker i hela Sverige. Med ett erbjudande om kvalitetsoptik som alla kan ha råd och en årsomsättning på över 1,2 miljarder är Synoptik Sveriges folkoptiker. Företaget ägs delvis av Synoptikfonden, en icke vinstdrivande stiftelse som verkar för att främja nordisk forskning inom optik. Varje år skänks en del av vinsten från Synoptik till forskning inom optik och oftalmologi. Synoptik är även en del av GrandVision N.V., en världsledande aktör inom optisk detaljhandel, med drygt 7 400 butiker i fler än 40 länder. För mer information, se www.synoptik.se


Kontaktpersoner

Roland Olsson
Verkställande direktör
Roland Olsson
Rebecka Rane
Optiker och ingår i Synoptiks kliniska team/support
Rebecka Rane
Marielle Wernoltz
Marketing Manager
Marielle Wernoltz