2020-04-01 13:45Pressmeddelande

Synoptik i samarbete med Monkeyglasses – lanserar egen hållbar glasögonkollektion

SmarteyesSmarteyes

Nu har man möjlighet att köpa bågar som är hållbart tillverkade hos Synoptik. Med en egen kollektion av glasögon, i samarbete med det innovativa glasögonmärket Monkeyglasses, kombineras modetrender med kärleken till hållbarhet.

Synoptik strävar för en så hållbar värld som möjligt och har sedan tio år tillbaka arbetat med återvinning av glasögon genom biståndsorganisationen Optiker Utan Gränser. Nu tas ytterligare ett steg genom lanseringen av en egen hållbar bågkollektion i samarbete med danska hållbarhetsvarumärket Monkeyglasses. Alla bågar är tillverkade av förnybart material och består av nedbrytbart bomullsmaterial och av delvis återvunnet rostfritt stål. Man har en nollpolicy i produktionen vilket innebär att allt restmaterial samlas in och återanvänds till framtida bågar.
– Vi ser ett ökat intresse och större efterfrågan från våra kunder efter bågar tillverkade med hållbarhet i fokus. Därför är vi väldigt stolta över att kunna presentera den här unika bågkollektionen som vi tillsammans med Monkeyglasses har tagit fram. Den kombinerar kretsloppstänk och hög modegrad och kompletterar bra vårt breda sortiment av glasögon, säger Lottie Funck Ekelund, marknadsdirektör på Synoptik.

Monkeyglasses har arbetat med hållbara glasögon i tio år och välkomnar att hållbarhet nu även är viktigt för glasögonbärare på bredare front.
– Vi tror inte att det bara är en trend utan att det är en ny verklighet. De mest medvetna konsumenterna finns i Norden och det är tydligt att de sätter stort värde på att det finns tillgänglig bakgrundsinformation om produkten och att de kan göra skillnad när de väljer glasögon. Konsumenterna nöjer sig inte längre med att se bra ut, de vill också känna sig bra för att de har gjort ett hållbart val, säger Mai-Britt Bolvig Seaton, VD och designer på Monkeyglasses.

Den nya bågkollektionen finns i utvalda Synoptikbutiker. Bågarna är unisex/dam och kostar 1.998:-.

För mer information:
Lottie Funck Ekelund, marknadsdirektör Synoptik, tfn: +46 (0)73-523 40 22, e-post: lfe@synoptik.se
Pressansvarig och bilder för fri publicering kontakta: Anders Ekhammar, tfn: +46 (0)70-746 25 79, e-post: anders.ekhammar@perspective.se


Om Synoptik Sweden AB

Synoptik är experter på optik sedan grundandet 1931 och har idag över 140 butiker i hela Sverige. Med ett erbjudande om kvalitetsoptik som alla kan ha råd och en årsomsättning på över 1,2 miljarder är Synoptik Sveriges folkoptiker. Företaget ägs delvis av Synoptikfonden, en icke vinstdrivande stiftelse som verkar för att främja nordisk forskning inom optik. Varje år skänks en del av vinsten från Synoptik till forskning inom optik och oftalmologi. Synoptik är även en del av GrandVision N.V., en världsledande aktör inom optisk detaljhandel, med drygt 7 400 butiker i fler än 40 länder. För mer information, se www.synoptik.se


Kontaktpersoner

Roland Olsson
Verkställande direktör
Roland Olsson
Rebecka Rane
Optiker och ingår i Synoptiks kliniska team/support
Rebecka Rane
Marielle Wernoltz
Marketing Manager
Marielle Wernoltz