2018-03-21 15:45Pressmeddelande

Synoptik finalist till utmärkelsen Årets arbetsgivare i Retail Awards 2018

SmarteyesSmarteyes

Synoptik är finalist i Retail Awards utmärkelse Årets arbetsgivare. Tack vare ett målmedvetet kompetensarbete och satsning på sina medarbetare är man nu en av tre som tävlar om utmärkelsen. Den 21 maj avslöjas vinnaren.

– Det känns fantastiskt roligt och hedrande. Vi är mycket stolta över våra medarbetare och den service och hjälp som de ger våra kunder varje dag. Vi har under en längre period satsat mycket på kompetensutveckling av våra medarbetare och nu senaste året har vi fokuserat särskilt på att höja den kliniska kompetensen hos alla medarbetare i butik. Det tror vi är en bidragande faktor till att vi får så oerhört fina resultat i våra interna utvärderingar i frågor kring intern stolthet och trivsel. Det känns fantastiskt att få ytterligare ett kvitto på detta även från externt håll, att vi gör rätt saker och att vi i enlighet med våra värderingar ”vinner tillsammans”, säger Helena Lundenfelt, HR-chef på Synoptik.

Retail Awards är Svensk Handels årliga evenemang med syftet att lyfta fram, belöna och hylla framgångsrika företag, personer och satsningar i handeln. I år delar de ut priser till svenska företagare för elfte gången. Utmärkelsen Årets arbetsgivare är ny för i år och framtagen med anledning av att medarbetarna i organisationen blir en allt viktigare resurs i en allt tuffare konkurrens.

Juryns motivering lyder:
”Med skarp blick för service konkurrerar kedjan med nöjda och engagerade medarbetare snarare än återkommande erbjudanden och låga priser.
Under devisen "Vi vill se dig lyckas" erbjuds personalen löpande utbildningar, coachande månadsmöten och konkreta handlingsplaner för att ta tillvara på och utveckla den höga kompetens som redan finns inom organisationen.
Med stark tillit till ledarskapet, stor stolthet över det gemensamma arbetet och en hög trivsel på arbetsplatsen visar medarbetarna att företaget är en arbetsgivare som verkligen ser sin personal.”

Utöver Synoptik är också Lidl Sverige och Clas Ohlson finalister i Årets arbetsgivare. Därmed är man den enda från optikbranschen som står kvar som finalist till utmärkelsen.

För mer information:
Helena Lundenfelt, HR-chef Synoptik, tfn: +46 (0)70-844 4747, e-post: hel@synoptik.se
Bilder för fri publicering kontakta: Rebecca Sinnerstedt tfn: +46 (0)70-575 09 55, e-post: rebecca.sinnerstedt@perspective.se 


Om Synoptik Sweden AB

Synoptik är experter på optik sedan grundandet 1931 och har idag över 140 butiker i hela Sverige. Med ett erbjudande om kvalitetsoptik som alla kan ha råd och en årsomsättning på över 1,2 miljarder är Synoptik Sveriges folkoptiker. Företaget ägs delvis av Synoptikfonden, en icke vinstdrivande stiftelse som verkar för att främja nordisk forskning inom optik. Varje år skänks en del av vinsten från Synoptik till forskning inom optik och oftalmologi. Synoptik är även en del av GrandVision N.V., en världsledande aktör inom optisk detaljhandel, med drygt 7 400 butiker i fler än 40 länder. För mer information, se www.synoptik.se


Kontaktpersoner

Roland Olsson
Verkställande direktör
Roland Olsson
Rebecka Rane
Optiker och ingår i Synoptiks kliniska team/support
Rebecka Rane
Marielle Wernoltz
Marketing Manager
Marielle Wernoltz