2014-03-06 14:35Pressmeddelande

Pressinbjudan: Vision for all bereder 5 000 glasögon inför resan till Peru

SmarteyesSmarteyes

Lördag den 8 mars klockan 10.30 ska 5 000 glasögon beredas i Linköping för att med organisationen Optiker utan gränser, flygas till behövande i Peru. På plats i Katedralskolan bistår El Salvadors ambassadör och Guatemalas förste sekreterare och konsul i arbetet med att tvätta och mäta glasögonen.

I mars gör Optiker utan gränser sin fjärde hjälpresa. I år går den till Peru där man ska hjälpa tusentals behövande med glasögon och synundersökningar för att på så sätt möjliggöra skolgång och arbete. Inför resan tvättas och mäts glasögonen. Ett arbete som bland andra ambassadören i El Salvador visar sin uppskattning för, genom att själv hjälpa till.

– Jag är jätteglad för att ambassadören och konsuln kommer hit. Vi har flera gånger åkt på hjälpresor till Sydamerika och det här blir ett sätt för dem att se hur vi jobbar i Sverige före resorna. Jag tror att det kan skapa ännu bättre relationer mellan länderna, säger John Godoy, grundare av Vision for all.

Inför resan har många människor engagerat sig och lämnat in begagnade glasögon till Synoptiks butiker runt om i Sverige. De 5 000 glasögonen som nu skickas är en del av de som kommer att delas ut i Peru. Den 20 mars går resan till Peru.

– Det är lika fantastiskt varje gång, att vara med när någon som knappt ser får återupptäcka världen och då också får möjligheten att läsa och arbeta. Det är en oslagbar känsla, säger John.

Pressinformation:
Vad:
5 000 glasögon ska tvättas och mätas för att skickas till behövande i Peru.
Var:
Katedralskolan,Platensgatan 20 i Linköping.
När:
Lördagen den 8 mars, klockan 10.30.
Närvarande:
John Godoy, grundare Vision for all, Martin Alberto Rivera Gómez, ambassadör på El Salvadors ambassad, Brenda Paz de Ghassemi, förste sekreterare och konsul på Guatemalas ambassad. Jan Eriksson, medresenär till Peru och affärsutvecklingschef på Synoptik, medlemmar i Vision for all samt anställda på Synoptik.

För mer information:
John Godoy, grundare, Vision for all, tfn: 070-222 56 70
Bilder för fri publicering kontakta: Olof Mattson, tfn: 070-958 96 31

Anmälan: Kontakta Olof Mattson, e-post olof.mattson@perspective.se, tfn +46(0)70-958 96 31


Om Synoptik Sweden AB

Synoptik är experter på optik sedan grundandet 1931 och har idag över 140 butiker i hela Sverige. Med ett erbjudande om kvalitetsoptik som alla kan ha råd och en årsomsättning på över 1,2 miljarder är Synoptik Sveriges folkoptiker. Företaget ägs delvis av Synoptikfonden, en icke vinstdrivande stiftelse som verkar för att främja nordisk forskning inom optik. Varje år skänks en del av vinsten från Synoptik till forskning inom optik och oftalmologi. Synoptik är även en del av GrandVision N.V., en världsledande aktör inom optisk detaljhandel, med drygt 7 400 butiker i fler än 40 länder. För mer information, se www.synoptik.se


Kontaktpersoner

Roland Olsson
Verkställande direktör
Roland Olsson
Rebecka Rane
Optiker och ingår i Synoptiks kliniska team/support
Rebecka Rane
Marielle Wernoltz
Marketing Manager
Marielle Wernoltz