2014-03-13 07:56Pressmeddelande

Jan från Täby hjälper fattiga i Peru att se bättre

SmarteyesSmarteyes

Jan Eriksson, som till vardags jobbar på Synoptiks kontor i Solna, reser den 20 mars med Optiker utan gränser för att hjälpa behövande i Peru att se bättre. 23 000 glasögon har organisationen samlat in och Jan är en i gruppen av åtta optiker och optikerassistenter som ska hjälpa tusentals människor att se bättre så att de kan gå i skolan och arbeta. Optiker utan gränser är ett samarbete mellan hjälporganisationen Vision for all och optikkedjan Synoptik.

– Det känns fantastiskt att få den här möjligheten, att kunna hjälpa människor som kanske inte kan gå i skolan eller arbeta på grund av att de ser dåligt. För dem kan vi verkligen göra skillnad. Jag har varit engagerad i att samla in glasögon till behövande i över trettio år men aldrig varit på en hjälpresa så det ska bli väldigt spännande att åka, säger Jan.

Jan tror och hoppas att han kommer hem med nya erfarenheter från Peru.
– Jag tror att en sådan här resa kan lära en att vara mer tacksam för det man har i vardagen. Att inse hur bra man faktiskt har det, säger Jan.

Förra året samlade Optiker utan gränser in 16 000 glasögon vilket resulterade i hjälp till tusentals människor i Nicaragua. I år har svenska folket skänkt ännu fler av sina gamla men väl fungerande glasögon till Optiker utan gränser. Resan till Peru genomförs 20-30 mars.

För mer information:
Jan Eriksson, affärsutvecklingschef på Synoptik, tfn: +46 (0)70-985 03 30
Camilla Danielsson, projektledare, Optiker utan gränser, tfn: +46 (0)70-956 59 50

Bilder för fri publicering kontakta: Olof Mattsson, tfn: +46 (0)70-958 96 31


Om Synoptik Sweden AB

Synoptik är experter på optik sedan grundandet 1931 och har idag över 140 butiker i hela Sverige. Med ett erbjudande om kvalitetsoptik som alla kan ha råd och en årsomsättning på över 1,2 miljarder är Synoptik Sveriges folkoptiker. Företaget ägs delvis av Synoptikfonden, en icke vinstdrivande stiftelse som verkar för att främja nordisk forskning inom optik. Varje år skänks en del av vinsten från Synoptik till forskning inom optik och oftalmologi. Synoptik är även en del av GrandVision N.V., en världsledande aktör inom optisk detaljhandel, med drygt 7 400 butiker i fler än 40 länder. För mer information, se www.synoptik.se


Kontaktpersoner

Roland Olsson
Verkställande direktör
Roland Olsson
Rebecka Rane
Optiker och ingår i Synoptiks kliniska team/support
Rebecka Rane
Marielle Wernoltz
Marketing Manager
Marielle Wernoltz