2019-09-19 13:20Pressmeddelande

”I höst ska glasögonen vara geometriska, kattformade eller transparenta” – Synoptiks glasögonstylist tipsar om senaste trenderna

SmarteyesSmarteyes

När höstmörkret faller är det ett utmärkt tillfälle att lysa upp vardagen med rätt glasögon. Den hetaste trenden i höst är de geometriska formerna samtidigt som vi ser ett glammigt kattformat ta plats. De transparenta bågarna är fortsatt starka och 70-talslooken håller i sig.
Paulina Håkansson, glasögonstylist på Synoptik, leder oss genom höstens trender.

– Hösten bjuder på många olika spännande trender och det finns verkligen något för alla. Materialet ska fortsatt vara lätt och metallbågen växer sig bara allt mer populär, säger Paulina Håkansson, glasögonstylist på Synoptik.

Geometriska former
Hetaste formen i höst är absolut en flerkantig båge som gärna får vara oversize.

Glammiga kattformatet
Nytt för i höst är att vi hittar det glammiga kattformatet med former inspirerade från 60- och 70-talet. I höst ser vi många olika varianter som gör att man lätt kan hitta kattbågen som passar just dig.

Transparent
Det transparenta håller sig kvar vad gäller färg. Din transparenta båge får gärna ha en underton av rosa eller beige men bara för det ska vi inte räkna bort färger som svart och brunt. Många nya modeller görs just i dessa två färger.

Retro 70-tal
Retrobågen håller sig fortsatt stark och 70-talslooken funkar perfekt till vardagen samtidigt som den ändå tar för sig. En tunn och lite större metallbåge passar utmärkt inför hösten.

För mer information:
Paulina Håkansson, butikschef och glasögonstylist, Synoptik, e-post: pha@synoptik.se
Presskontakt och bilder för fri publicering kontakta: Linus Fransson Mörk, tfn: +46 (0)72-7221634, e-post: linus.fransson.mork@perspective.se


Om Synoptik Sweden AB

Synoptik är experter på optik sedan grundandet 1931 och har idag över 140 butiker i hela Sverige. Med ett erbjudande om kvalitetsoptik som alla kan ha råd och en årsomsättning på över 1,2 miljarder är Synoptik Sveriges folkoptiker. Företaget ägs delvis av Synoptikfonden, en icke vinstdrivande stiftelse som verkar för att främja nordisk forskning inom optik. Varje år skänks en del av vinsten från Synoptik till forskning inom optik och oftalmologi. Synoptik är även en del av GrandVision N.V., en världsledande aktör inom optisk detaljhandel, med drygt 7 400 butiker i fler än 40 länder. För mer information, se www.synoptik.se


Kontaktpersoner

Roland Olsson
Verkställande direktör
Roland Olsson
Rebecka Rane
Optiker och ingår i Synoptiks kliniska team/support
Rebecka Rane
Marielle Wernoltz
Marketing Manager
Marielle Wernoltz