2023-05-25 20:30Pressemelding

Sweef bryter gamle mønster med Sweef Patch Collection

Sweef Patch – Fabric Collection

Møbel- og interiørselskapet Sweef slår et ekstra slag for bærekraft gjennom å lansere stoffserien Sweef Patch - et stoff laget av gjenværende stoffbiter. I stede for å kaste, blir disse satt sammen til en ny helhet, som innebærer at helt unike mønstre får se dagens lys.

Siden starten har bærekraft ligget høyt på prioriteringslisten hos Sweef. Sofaer produseres på bestilling og i stedet for å følge alle trendene, har kunden mulighet til å skreddersy sin egen drømmesofa som er bygd for å vare i mange år. Sweef Patch er det siste resultatet av ambisjonen om å teste en mer bærekraftig produksjon. 

Vi lette etter måter å utnytte de siste centimeterne av stoffene på, og det var da ideen til Sweef Patch oppsto. Det som er virkelig kult er at fabrikken har hundrevis av forskjellige stoffer å velge mellom og håndplukker dem som passer sammen. Det som vanligvis gjøres med en skjæremaskin må gjøres for hånd i dette tilfellet. Så hvert stoff blir helt unikt” -  Ludvig Ungewitter, Gründer og CEO.

Prosessen innebærer at man på forhånd ikke får vite nøyaktig hvordan stoffet vil se ut, fordi sammensetningen styres av det tilgjengelige overskuddsstoffet på fabrikken ved bestilling. Imidlertid kan man velge om materialet skal være i stoff eller luksuriøst anilinskinn, og om fargeblandingen skal være dempet eller fargerik. For øvrig er fargenyanser og sammensetning opp til syavdelingen sitt omdømme. Men hvis steget til en hel sofa føles for stort, er det enklere produkter å begynne med.

Syavdelingen er veldig flinke og bruker mye tid på å velge ut de beste kombinasjonene. Noe vi har lagt merke til er at det er mulig å blande utallige farger og fortsatt får en helhet som virkelig fungerer. Hvis det likevel føles skummelt å bestille en hel sofa i Sweef Patch, kan man teste med et mindre møbel som en fotskammel, en sengegavl eller kanskje en pute”. -  Ludvig Ungewitter, Gründer og CEO.

Sweef Patch er tilgjengelig for bestilling via sweef.no. For nysgjerrige øyne kan stoffet beskues i vårt showroom i Stockholm. 

Se presentationsvideo her.

 

 


Om Sweef Furniture | Norge

Sweef er en e-handel som kom på markedet i 2011. Vi selger kun de møblene vi selv ønsker og utvikler hver modell til den oppfyller våre høye krav til komfort og estetikk. De fleste lages på bestilling i kundens unike stil, hvor vi lar interiørdrømmer blomstre takket være hundrevis av farge- og materialvalg. Sweef har i dag utstillingslokaler i Stockholm, Oslo og Berlin.


Kontaktpersoner

Linda Fernell
PR Manager
Linda Fernell