2023-08-31 08:00Pressmeddelande

Sweef och Estelle Graf bjuder in till Garden Party

Sweef x Estelle GrafNu presenteras mönsterkollektionen Garden Party

Möbel- och inredningsföretaget Sweef har alltid uppskattat att ta ut svängarna när det gäller färg och form. Som samarbetspartner för en ny mönsterdesign valdes därför konstnären Estelle Graf, vars lekfulla alster redan fanns i sortimentet.

Resultatet är nu här i form av sammetsmönstret Garden Party, en exklusiv skapelse bara för Sweef där många sällsamma gäster från djurriket bjudits in. Mönstret går från och med nu att beställa till valfri möbel i Sweef-sortimentet.

Det här projektet kändes väldigt kul och naturligt. Sweef har ju redan en stark djurkoppling i och med att sofforna är döpta efter olika djur, och eftersom det är ett tema jag jobbat mycket med så tyckte jag att det lät som en perfekt match. – säger Estelle Graf, konstnär och mönsterdesigner.

Djurtemat har alltså varit ett givet inslag i Estelles konstnärskap genom åren och är en tacksam metod för att fånga karaktärer och berätta historier. Ett grepp som nu antar en ny skepnad i form av möbelklädsel.

I mitt konstnärskap använder jag mig av djurhuvuden som jag placerar på människokroppar vilket är ett effektivt sätt att fånga spännande karaktärer. Med mönstret The Garden Party har jag försökt behålla min vanliga lekfullhet men ändå få in en mystik. Är det något jag lärt mig med inredning så är det att ju mer man vågar ta i, desto bättre blir det. Och det är lite det jag vill åt med det här mönstret. – tillägger

 Estelle Graf.

Mönsterkollektionen är unikt framtaget av Estelle Graf för Sweef och finns nu tillgänglig att klä samtliga stoppade möbler med. Utforska mönstret dynamiskt i 3D på nya sweef.se

Se video och läs mer: https://sweef.se/gardenparty


Om Sweef Furniture | Sverige

Sweef är en e-handel som gjorde entré på marknaden 2011. Målet är att genom en effektiv logistik och fokus på utvalda modeller kunna sälja kvalitetsmöbler till schyssta priser. Merparten tillverkas på beställning i kundens unika stil där vi låter inredningsdrömmar blomma ut tack vare 100-tals färg- och materialval. Sweef finns på marknader i Sverige, Norge och Tyskland med en omsättning på 217 miljoner år 2022.


Kontaktpersoner

 Linda Fernell
PR Manager
Linda Fernell