2020-04-23 08:09Pressmeddelande

Folkhögskolans dag firas med digitala öppna hus

Dagarna 24-25 april öppnar folkhögskolorna sina dörrar – digitalt. I en orolig tid väljer många folkhögskolor att fokusera på en ljusare framtid genom att lyfta sitt hållbarhetsarbete.


Under Folkhögskolans dag 24-25 april, och närliggande datum, arrangerar många folkhögskolor livesändningar och digitala frågestunder i sociala medier. Många väljer också att så ett frö för framtiden och visa upp folkhögskolornas hållbarhetsarbete. 

- Förmågan att anpassa oss är en styrka i folkhögskolans värld. Folkhögskolan är en viktig pusselbit och en fantastisk resurs i omställningen till ett mer hållbart samhälle, säger Karin Karlsson, verksamhetschef för Folkhögskolornas serviceorganisation, FSO.

Här hittar du en lista på alla skolors aktiviteter runt om i landet. Det går också att följa firandet i sociala medier via #såettfrö och #folkhögskola.

Tema hållbarhet

Folkhögskolornas kursutbud har länge präglats av hållbarhetstemat där ämnen som ekologisk odling, recycle design, självhushållning och Agenda 2030 är vanligt förekommande. Flera skolor lanserar nu nya kurser i allt från socialt företagande till miljöaktivism.

Här hittar du ett axplock av nyheter och goda exempel inom hållbarhetsområdet på folkhögskola.

- Det är inte för sent - varken att söka kurser på folkhögskola eller rädda världen. På folkhögskola sår du ett frö för din framtid, och växer som människa, säger Karin Karlsson.

Här hittar du kurser inom miljö och natur på folkhögskola.Om Sveriges folkhögskolor

På över 150 folkhögskolor runt om i landet möter tusentals deltagare varje år en annorlunda utbildningsform. Med en nyskapande syn på kunskap och bildning riktar sig folkhögskolan till vuxna. Folkhögskolan är steg till vidare studier, till arbete och till personlig utveckling.