2021-03-04 10:40Pressmeddelande

Fler vårdkurser än någonsin på folkhögskola

Bild på persons överkropp, står i vit rock, har armarna i kors och håller i ett par röda stetoskop.Folkhögskolorna ställde om under pandemin. Nu erbjuds fler vårdkurser än någonsin.

Intresset för att jobba inom vården håller i sig. Året av pandemi har satt sin prägel på folkhögskolornas utbud. Antal kurser inom vård och omsorg har ökat mest av alla.

En av alla deltagare som fått upp ögonen för vård och omsorg är 21-åriga Hamid Niazi. Han läser gymnasieämnen samtidigt som han får förberedande utbildning till undersköterska på S:ta Maria folkhögskola i Malmö.

– Jag tycker om att hjälpa andra människor. När jag är färdig med utbildningen vill jag jobba på äldreboende några år, sedan vill jag studera igen till sjuksköterska, säger Hamid Niazi.

Fler platser på vård- och omsorgsutbildningar

Webbplatsen folkhögskola.nu är nu uppdaterad med tusentals kurser för läsåret 21/22 från landets alla 154 folkhögskolor. Kurser som ger behörighet till högre studier, kreativa kurser, yrkesutbildningar och sommarkurser.

Det är ingen slump att vård- och omsorgskurserna växt i antal, menar Matilda Hedlund som är kommunikatör på Sveriges folkhögskolor. 

– Folkhögskolorna har alltid varit snabba på att ställa om och erbjuda det som samhället behöver. Varje folkhögskolekurs är unik och deltagarna på kursen har stort inflytande i att forma kursen tillsammans, säger Matilda Hedlund.

Läs här om regeringens satsning på nya platser inom vuxenutbildningen, där vård- och omsorgsutbildningar ingår.

Analog överblick av kursutbud

För den som tröttnat på det digitala och hellre vill bläddra än scrolla finns tryckt material om folkhögskola att beställa kostnadsfritt. 

Sommarkurskatalogen 2021
Vandring, akvarellmålning eller standup. I sommar kan du välja bland 500 korta kurser, allt från några dagar till några veckor långa, under perioden maj-augusti. Många anpassar efter rådande omständigheter.

Allt om folkhögskola
Vill du studera i höst? I denna broschyr finns allt du behöver veta för att börja på folkhögskola. På folkhögskola.nu kan du hitta en kurs efter dina mål och intressen. 

Här kan du beställa vårt tryckta material kostnadsfritt.

Här hittar du kontaktuppgifter till alla Sveriges folkhögskolor.Om Sveriges folkhögskolor

På över 150 folkhögskolor runt om i landet möter tusentals deltagare varje år en annorlunda utbildningsform. Med en nyskapande syn på kunskap och bildning riktar sig folkhögskolan till vuxna. Folkhögskolan är steg till vidare studier, till arbete och till personlig utveckling.

Kontaktpersoner

Matilda Hedlund
Kommunikatör
Matilda Hedlund
Desirée Widell
Kommunikatör
Desirée Widell