2024-04-16 07:48Pressmeddelande

Vinnare av Svenska Mötespriset 2024

Scen Svenska Mötespriset

I går kväll, under en galamiddag med pompa och ståt på Skogshem & Wijk (Lidingö), steg fem glada och stolta vinnare upp på scen för att ta emot det prestigefyllda Svenska Mötespriset. Denna stjärnformade utmärkelse delas ut till både mötesplatser och enskilda personer som har utmärkt sig på ett positivt sätt under året.

– Efter en lång urvalsprocess är vi nu supernöjda med att få presentera årets vinnare. De har alla gjort exceptionellt fina insatser på olika sätt. Nu ska deras idéer och initiativ inspirera och lära andra, både på Svenska Mötens utvalda mötesplatser och branschen i övrigt, säger Michael Schüller, vd på Svenska Möten.

Årets Mötesrådgivare: Johanna Folkesson, Victory Hotel
En del av motiveringen löd: " ... en person som är väldigt lösningsorienterad och levererar en hög service från början till slut. Detaljerad, proffsig och tillmötesgående. Ger det där lilla extra vid förfrågningar."  

Årets Mötesplats: Villa Fridhem
Platsen gör skillnad! Hur påverkas vi av platsen vid ett möte? Blir det någon skillnad i stämning om man sitter i saccosäckar i stället för på vanliga stolar? Vad händer om man jobbar utomhus i stället för inomhus? I vilken utsträckning bidrar maten och det som serveras till en mer njutbar tillvaro? Hur påverkar stämningen, energin och engagemanget i bemötandet med gästen upplevelsen? Priset för Årets Mötesplats gick till Villa Fridhem som, i konkurrens med över 140 av Sveriges bästa mötesanläggningar, fått högst betyg i kundenkäter vad det gäller övergripande kundnöjdhet.

Årets Innovatör: Blique by Nobis
Innovation handlar om att utveckla något nyskapande som tillför ett nytt värde. Att både kunna se och utveckla nya värden kräver ofta ett annat perspektiv samt förmågan att se helheten på ett innovativt sätt. Innovation innebär ofta misslyckanden men det är i samband med dessa mycket av det konstruktiva lärandet sker om vi är nyfikna och tar väl hand om lärdomarna. Därför kräver innovation mod. Årets Innovatör gick till Blique by Nobis, som enligt representanter från Svenska Mötens utvalda mötesplatser var den anläggning som visat på hög innovationsförmåga och som inspirerar andra att med nyfikna ögon och nya metoder ta sig an sin egen verksamhet.

Årets Hållbarhetsinitiativ: Hotell Mossbylund
Hållbarhet handlar om utveckling och om att utvecklas tillsammans. En framgångsfaktor i detta är att genom ett konkret och inspirerande arbetssätt påverka medarbetare, företag och samhälle i en positiv riktning, där alla kan vara med och bidra till en hållbar framtid. Årets Hållbarhetsinitiativ gick till Hotell Mossbylund som genom fokuserat arbete på inkludering och integration stöttat nyanlända med språkutbildning och sverigeinsikt på ett beundransvärt sätt.

Årets Hederpris: Katarina Romell
Årets Hederpris är ett pris som instiftats för att lyfta personer som med sina insatser och engagemang under en längre tid har haft en positiv inverkan på Svenska Möten och vår bransch samt är goda ambassadörer för Svenska Möten. Årets Hederpris gick till Katarina Romell, en person som la grunden till Svenska Mötens tillväxtfas och även fört vår talan i Visita. En stark ledare med ödmjukhet, tydlighet och integritet. Bidrog till modernisering av styrelsearbetet inom Svenska Möten, där hon också var en av de första kvinnorna.

Läs mer om Svenska Mötespriset här.


Om Svenska Möten

Svenska Möten är experter på möten och hjälper företag och organisationer att utvecklas genom att ta vara på kraften i det personliga mötet. Svenska Möten grundades 1981 och ägs gemensamt av över 140 mötesanläggningar runt om i Sverige. Samtliga anläggningar är certifierade utifrån höga kvalitetskrav och miljömärkta enligt Svanen eller Green Key. Svenska Möten är certifierade enligt ISO 9001 Kvalitetsledningssystem och ISO 14001 Miljöledningssystem.


Kontaktpersoner

Maria Skarve
Marknads- och Kommunikationschef
Maria Skarve