2017-06-13 08:00Pressmeddelande

​Svenska Möten lanserar mötescertifiering

null

Svenska Möten stärker sin roll som mötesexperter och utbildar de egna medarbetarna samt personalen på medlemsanläggningarna till certifierade mötesrådgivare. – Inom ett år kommer vi att ha certifierat de första mötesrådgivarna, säger Jannis Norén Karas, medlemschef på Svenska Möten.

Certifieringen har växt fram eftersom Svenska Möten har sett att kunderna och sättet att boka möten på har förändrats. Möten som tidigare bokades av vana vd-sekreterare eller assistenter, delegeras nu till medarbetare som ofta är ovana vid vilka frågor och krav de bör ställa för att syftet och målet med mötet ska uppnås.

- Vår roll blir allt mer rådgivande för att hjälpa och stödja bokaren på bästa sätt. Därför ger vi våra medarbetare och personalen på våra medlemsanläggningar kunskap och metoder att jobba efter, och det hela befäster vår roll som mötesexperter, säger Jannis Norén Karas, medlemschef på Svenska Möten.

Syftet med certifieringen är att ge medarbetarna kunskap att fungera som rådgivare och säkerställa att mötets syfte och mål uppfylls på bästa sätt för kunden. 

Utbildningen har tagits fram i samarbete med ”mötesevangelisten” Micke Darmell. Grundutbildningen innebär sex utbildningstillfällen utspridda på cirka nio månader och ämnena spänner från mötens fysiologi och psykologi, till behovsanalys och mötesledarens roll. 

Det första utbildningstillfället startar i Göteborg den 14 juni. Utbildningstillfällena ger en grundkunskap som deltagarna kommer att utveckla vidare på respektive anläggning. Initiativet har tagits emot med stort intresse av Svenska Mötens medlemmar och de första utbildningstillfällena bokade snabbt slut. Nya utbildningar startar kontinuerligt.

För mer information, kontakta medlemschef Jannis Norén Karas på jannis.karas@svenskamoten.se eller tel. 070-286 78 04.


Om Svenska Möten

Svenska Möten hjälper företag och organisationer att utvecklas genom att ta tillvara på kraften i det personliga mötet. Svenska Möten grundades 1981 och ägs gemensamt av över 130 mötesanläggningar runt om i Sverige. Samtliga anläggningar är certifierade enligt höga kvalitetskrav och Svanenmärkta eller medlemmar i Svanens nätverk. Svenska Möten är certifierade enligt ISO 9001 Kvalitetsledningssystem och ISO 14001 Miljöledningssystem. www.svenskamoten.se