2013-09-17 10:03Pressmeddelande

Rekordvecka för Svenska Möten

null

Efter en längre konjunkturnedgång i mötesindustrin ser vi nu flera tecken på att vi har ljusare tider framför oss. Svenska Möten, ett bokningsbolag och medlemsorganisation för mer än 130 noga utvalda konferensanläggningar, överträffade under vecka 37 sin tidigare högsta notering när hela 310 nya bokningar noterades. Det tidigare rekordet var från början av 2011.

– Då var marknaden väldigt stark. Nedgången i möteskonjunkturen kom hösten 2012. Att vi nu ser ett nytt rekord beror troligen på ett uppdämt behov av möten. Och när det vänder, då brukar det vända snabbt, säger Johan Fägerblad.

De inledande höstmånaderna är normalt sett väldigt frekventa mötesmånader. Starten på årets högsäsong har dock varit trögare än vanligt. Att bokningarna nu ökar kan förklaras av den tydliga trenden att allt fler möten och konferenser bokas med kortare varsel.

– Framförhållningen är kortare i dag än vad den var tidigare. Det finns flera anledningar till det, bland annat att det numera sällan finns exempelvis vd-assistenter som jobbar med de här frågorna. Därför blir också vår roll allt viktigare, vi måste vara flexibla och snabbt hitta rätt mötesplats och mötesformer som täcker kundernas behov, berättar Johan Fägerblad.

Många möten hålls idag också på närmare avstånd och med färre övernattningar.

– Därför har vi jobbat hårt på att stärka vårt utbud i exempelvis Stockholm, Göteborg och Malmö. Bara härom veckan kunde vi presentera flera nya utvalda anläggningar, som tillgodoser de här behoven, de tre 7A-anläggningarna i Stockholms innerstad och High Court i Malmö.

Här hittar ni Svenska Mötens samtliga utvalda anläggningar:
http://www.svenskamoten.se/konferens/anläggningar

För ytterligare information, kontakta gärna:
Johan Fägerblad, vd Svenska Möten, 070-685 30 43, johan.fagerblad@svenskamoten.se


Om Svenska Möten

Svenska Möten hjälper företag och organisationer att utvecklas genom att ta tillvara på kraften i det personliga mötet. Svenska Möten grundades 1981 och ägs gemensamt av över 130 mötesanläggningar runt om i Sverige. Samtliga anläggningar är certifierade enligt höga kvalitetskrav och Svanenmärkta eller medlemmar i Svanens nätverk. Svenska Möten är certifierade enligt ISO 9001 Kvalitetsledningssystem och ISO 14001 Miljöledningssystem. www.svenskamoten.se