2023-05-16 10:10Pressmeddelande

Här är vinnarna som tar hem Svenska Mötespriset

Igår kväll klev fem glada och stolta vinnare upp på scen och tog emot varsitt stjärnformat och prestigefyllt pris. Svenska Mötespriset delas ut till både mötesplatser och enskilda personer som utmärkt sig på ett positivt sätt under året. Stellar Hall på Vildmarkshotellet i Kolmården var fylld till sista stol.

– Efter en lång urvalsprocess är vi nu supernöjda med att få presentera årets vinnare. De har alla gjort exceptionellt fina insatser på olika sätt. Nu ska deras idéer och initiativ inspirera och lära andra, både på Svenska Mötens utvalda mötesplatser och branschen i övrigt, säger Michael Schüller, VD på Svenska Möten.

Årets Mötesrådgivare: Jens Lindqvist, Hotell Mossbylund
En del av motiveringen löd: " ... En flexibel hjälte som löser alla problem med ett leende på läpparna. Pro Svenska Möten och en genuin ambassadör!" Jens Lindqvist på Hotell Mossbylund fick priset som Årets Mötesrådgivare för sin förmåga att alltid se till kundens bästa, vara lösningsorienterad och ha en ambition att överträffa förväntningarna.

Årets Mötesplats: Villa Aske
Hur påverkas gästens upplevelse av stämningen, energin och engagemanget i bemötandet? Och platsen i sig? Priset för Årets Mötesplats gick till Villa Aske som i kundenkäter fått högst betyg vad det gäller övergripande kundnöjdhet i konkurrens av cirka 140 av Sveriges bästa mötesanläggningar.

Årets Innovatör: Riddersviks Herrgård
Innovation handlar om att utveckla nyskapande som tillför nytt värde. I skapandet och prövandet krävs både tålamod och mod. Genom att lyfta flera saker i verksamheten och sätta dem samman i ett system kan en transformation mot fler och nya värden ske. Årets Innovatör går till Riddersviks Herrgård för att de har åstadkommit just detta. I motiveringen nämns: "... De har vågat förena egen kompetens med en ny bransch och nyfiket och med andra ögon och metoder ta sig an sin verksamhet."

Årets Hållbarhetsinitiativ: Runö Möten & Events
Svenska Möten vill vara en del av lösningen till den hållbara och cirkulära framtiden. För detta behövs inspiration och idéer som kan delas vidare till så många som möjligt. Årets Hållbarhetsinitiativ går till Runö Möten & Events "... som under lång tid och med ett högt engagemang på ett systematiskt sätt förenat teknisk utveckling med hållbarhet."

Årets Hederpris: Björn Jonzon, Stora Brännbo
Årets Hederpris är ett nytt pris som instiftats för att lyfta personer som med sina insatser och engagemang under en längre tid har haft en positiv inverkan på Svenska Möten och branschen i stort. Årets Hederpris går till Björn Jonzon på Stora Brännbo. Motivering lyder: "Björn är en trogen medlem sedan nästan 40 år, med flertalet tunga förtroendeuppdrag inom Svenska Möten och branschen på meritlistan samt en fingertoppkänsla i klass med en toppdiplomat i hur man medlar vid kriser."


Om Svenska Möten

Svenska Möten är experter på möten och hjälper företag och organisationer att utvecklas genom att ta vara på kraften i det personliga mötet. Svenska Möten grundades 1981 och ägs gemensamt av över 130 mötesanläggningar runt om i Sverige. Samtliga anläggningar är certifierade utifrån höga kvalitetskrav och miljömärkta enligt Svanen eller Green Key. Svenska Möten är certifierade enligt ISO 9001 Kvalitetsledningssystem och ISO 14001 Miljöledningssystem.


Kontaktpersoner

Maria Skarve
Marknads- och Kommunikationschef
Maria Skarve