2013-01-15 12:56Pressmeddelande

Ett mycket starkt 2012 för Svenska Möten

null

2012 blev ett framgångsrikt år för Svenska Möten. Landets ledande mötespartner befäste sin position och överträffade sina affärsmål med god marginal.

Trots ett mycket osäkert konjunkturläge, vilket snabbt brukar spegla av sig på mötesindustrin, gjorde Svenska Möten ett fantastiskt 2012. Under året nådde Svenska Möten 244 miljoner i förmedlad volym, långt över de utsatta affärsmålen.
– Trots att flera stora kunder införde restriktioner i sina mötesrutiner under 2012 stod vi starkt. Det är verkligen med tillförsikt vi har gått in i 2013, säger Svenska Mötens vd Johan Fägerblad.

Mötesindustrin är inne i en större förändringsprocess och Svenska Möten rustar för fullt för att inte bara möta de nya kraven utan även driva framtidens viktigaste frågor i branschen. – Det sker en stor omställning just nu. Det blir större fokus på själva mötet och såväl möteshantering och distributionen av möten förändras, säger Johan Fägerblad. För oss är det viktigt att hela tiden känna av i vilken riktning branschen är på väg och att ligga i framkant. Det är den ledande mötesexpertens roll.

På måndag samlar Svenska Möten merparten av sina drygt 120 utvalda anläggningar för en konferens om framtiden – en inspirationsdag på Yasuragi Hasseludden utanför Stockholm. – Tiden är en allt viktigare faktor när det kommer till möten. Tillsammans med våra utvalda anläggningar ska vi göra allt för att hjälpa våra kunder att skapa effektiva och riktigt kreativa möten, säger Johan Fägerblad.

Under 2012 anslöts åtta nya utvalda anläggningar till Svenska Möten: Färna Herrgård & Spa, Häckeberga Slott, Karlaby Kro, Kilsbergen Konferens & Lodge, Welcome Hotel Barkarby, Marstrand Havshotell, Skogshem & Wijk, Grand Hôtel.

Kontakt
Johan Fägerblad, vd Svenska Möten 070-685 30 43 johan.fagerblad@svenskamoten.se
Lena Andersson, marknadschef Svenska Möten 070-160 09 00 lena.andersson@svenskamoten.se


Om Svenska Möten

Svenska Möten hjälper företag och organisationer att utvecklas genom att ta tillvara på kraften i det personliga mötet. Svenska Möten grundades 1981 och ägs gemensamt av över 130 mötesanläggningar runt om i Sverige. Samtliga anläggningar är certifierade enligt höga kvalitetskrav och Svanenmärkta eller medlemmar i Svanens nätverk. Svenska Möten är certifierade enligt ISO 9001 Kvalitetsledningssystem och ISO 14001 Miljöledningssystem. www.svenskamoten.se