2019-04-18 08:00Pressmeddelande

​De kan vinna Svenska Mötespriset 2019!

null

Svenska Möten hyllar medlemmar som utmärkt sig på ett positivt sätt och som inspirerar andra att tänka i nya banor. I juryn sitter bland andra Jonas Siljhammar, vd på branschorganisationen Visita och Svanens vd Ragnar Unge. Svenska Mötespriset delas ut under en galamiddag på Marstrands Havshotell den 13 maj.

Svenska Mötens vd Sylvia Nylin kommenterar priset så här: – Vi vill lyfta fram och synliggöra de anläggningar som gör det där lilla extra för sina kunder, medarbetare och är pionjärer inom hållbarhet. Syftet är att anläggningarna ska inspireras och lära av varandra och sätta strålkastarljuset på alla initiativ som inte alltid får den uppmärksamhet de förtjänar.

De klasser där anläggningarna har chans att vinna är:

– Årets Miljöinitiativ
– Årets Nytänkare
– Årets Mötesrum
– Årets Mötesbokare
– Årets Medlem
– Årets Mötesplats
– Årets Slussare

De nominerade i de olika klasserna är:

Årets Miljöinitiativ

Priset går till den anläggning som gjort ett extra lovvärt initiativ till miljöförbättringar och som kan inspirera andra till att göra något liknande till kommande år.

- Marstrands Havshotell, Marstrand
- Sigtunahöjden, Sigtuna
- Gällfösta Konferens, Kungsängen


Årets Nytänkare

Priset går till den anläggning som gjort något nytt eller nyskapande under året.

- Nääs Fabriker, Tollered
- Gällöfsta Konferens, Kungsängen
- Åkeshofs Slott, Bromma
- Sigtunahöljden, Sigtuna


Årets Mötesrum

Priset går till den anläggning som har det mest funktionella eller mest nyskapande mötesrummet bland Svenska Mötens anläggningar.

Görvälns Slott, Järfälla
Skogshem & Wijk, Lidingö
Bommersvik, Järna


Årets Mötesbokare

Den mötesbokare bland Svenska Mötens medlemsanläggningar som utmärkt sig på ett positivt sätt under året.

Jens Lindqvist – Hotell Mossbylund (Abbekås)
Josefin Hafström, Margretetorps Gästgifvaregård (Hjärnarp)
Anna Kaufeldt – Hotell Kristina (Sigtuna)


Årets Medlem

Priset går till den medlemsanläggning som agerar som ambassadörer för Svenska Möten, har hög närvaro på våra träffar, engagerar sig i råd och utbildningar och både bidrar med och delar med sig av kunskap och inspiration för att Svenska Möten ska bli ännu bättre.

Stora Brännbo, Sigtuna
Ferna Herrgård, Skinnskatteberg
Skogshem & Wijk, Lidingö
- Örenäs Slott, Glumslöv
7A, Stockholm


Årets Mötesplats

Den anläggning som Svenska Mötens avtalskunder röstar fram till Årets Mötesplats.

- Thoresta Herrgård, Bro
- Bomans Hotell, Trosa
- Flädie Mat & Vingård, Bjärred
- Ulfsunda Slott, Bromma


Pris delas även ut till Årets Slussare, som går till den dag- respektive logianläggning som slussat vidare flest bokningar till sina branschkollegor under året.

Syftet med priset är att sätta strålkastarljuset på de många initiativ som sker inom mötesbranschen som inte alltid uppmärksammas, att medlemmarna inom Svenska Möten och aktörer från hela branschen ska inspireras av varandra, samt att uppmuntra till ett aktivt hållbarhets- och miljöarbete.

Juryn består av Jonas Siljhammar, vd på branschorganisationen Visita, Ragnar Unge, vd på Svanen, mötesevangelisten Micke Darmell, Gr8Meetings samt Svenska Mötens ledningsgrupp: vd Sylvia Nylin, försäljningschef Pontus Esbo, innesäljchef Marianne Heidenberg, medlemschef Jannis Norén Karas, ekonomichef Jonas Ringvall Fäldt och marknadschef Bibi Rydbacken.

Till Årets Mötesrum, Nytänkare och Miljöinitiativ har anläggningarna själva fått skicka in bidrag. Årets Mötesbokare utses av Svenska Mötens Innesäljsavdelning, Årets Medlem röstas fram av Svenska Mötens medarbetare, Årets Mötesplats röstas fram av Svenska Mötens avtalskunder och Årets Slussare bygger på faktiska siffror.

Priset delas ut under Svenska Mötens årsmöte på Marstrands Havshotell den 13 maj, 2019.

Läs mer om priset och alla motiveringar här


Om Svenska Möten

Svenska Möten hjälper företag och organisationer att utvecklas genom att ta tillvara på kraften i det personliga mötet. Svenska Möten grundades 1981 och ägs gemensamt av över 130 mötesanläggningar runt om i Sverige. Samtliga anläggningar är certifierade enligt höga kvalitetskrav och Svanenmärkta eller medlemmar i Svanens nätverk. Svenska Möten är certifierade enligt ISO 9001 Kvalitetsledningssystem och ISO 14001 Miljöledningssystem. www.svenskamoten.se