2018-01-15 11:31Nyheter

4 tips för att säkra rätt anläggning för ditt möte

null

Statistik från Svenska Möten visar att de allra flesta möten och konferenser äger rum mitt i veckan och under några få perioder under året. Samtidigt bokar man allt närmare inpå mötet, vilket gör att det kan vara svårt att hitta rätt lokal. – Det finns mycket att vinna för den som vågar boka en konferens på lite ”udda” dagar, säger Marianne Heidenberg, innesäljchef på Svenska Möten.Fredagar och måndagar. Alldeles vanliga arbetsdagar, men ovanligare att arrangera konferenser på. Torsdag är den mest populära mötesdagen, följt av onsdagar och tisdagar, visar statistik från Svenska Möten. Vissa tider på året är också mer populära än andra. Maj och september, oktober och november är årets mest intensiva mötesmånader.

Mötesbokaren kan ha mycket att vinna genom att våga välja en annan veckodag, eller tid på året, än de allra vanligaste. Man kan få många förmåner från anläggningarna som gör sitt bästa för att jämna ut kundantalet och beläggningen.

– Det finns mycket att vinna för den som vågar boka en konferens på lite ”udda” dagar, säger Marianne Heidenberg, innesäljchef på Svenska Möten. Här är hennes bästa tips för att säkra rätt anläggning för din konferens.

4 tips för att säkra rätt anläggning

1. Var ute i god tid! Populära datum under de intensiva konferensmånaderna blir snabbt fullbokade på attraktiva anläggningar.

2. Var flexibel och bestäm anläggning före datum spikas. Ha gärna alternativa datum att jobba med för att lättare hitta tillgänglighet.

3. Fråga vilken tidsperiod det finns störst chans att få en bra deal, till exempel mellan två andra möten, när det har blivit en avbokning eller en annan grupp har blivit mindre än beräknat.

4. Anpassa mötet till veckodagar när beläggningsgraden vanligtvis är lägre. Detta kan variera från anläggning till anläggning, men vanliga dagar med lägre beläggning är måndag, fredag och söndag. Alternativt lägg mötet under en tidsperiod när många anläggningen har lägre beläggning, till exempel under semestrar och skollov


Om Svenska Möten

Svenska Möten hjälper företag och organisationer att utvecklas genom att ta tillvara på kraften i det personliga mötet. Svenska Möten grundades 1981 och ägs gemensamt av över 130 mötesanläggningar runt om i Sverige. Samtliga anläggningar är certifierade enligt höga kvalitetskrav och Svanenmärkta eller medlemmar i Svanens nätverk. Svenska Möten är certifierade enligt ISO 9001 Kvalitetsledningssystem och ISO 14001 Miljöledningssystem. www.svenskamoten.se