2024-06-20 13:09Nyhetsbrev

Glad midsommar!

MidsommarMidsommar

Snart går vi in i andra halvåret 2024, och vilka månader vi har i ryggen! Träffar, möten och konferenser. Det är tillsammans vi gör det! Nu väntar sommar, semester och förhoppningsvis soliga dagar på oss. Vi tar inte ledigt riktigt än men vi vill passa på att önska er alla en riktigt härlig midsommar!

midsommarstång

World Town Leadership Summit

I förra veckan besöktes vi av internationella konferensdeltagare från bl.a. Japan, Sydafrika, USA, Finland och Sverige för World Town Leadership Summit för att diskutera vilka utmaningar som våra stadskärnor har internationellt och vad vi kan lära av varandra. Det är den globala organisationen IDA - International Downtown Association, som varje år bjuder in cityledare för att skapa en internationell mötesplats och öka kompetensen om våra stadskärnors betydelse.  Detta året gick uppdraget till Svenska Stadskärnor och Sveriges Centrum- och platsutvecklare att vara värdar för mötet. 
 
Konferensen genomfördes med stöd från Vasakronan, som generöst erbjöd oss att hålla mötet i deras moderna och flexibla lokaler på huvudkontoret och Sergelkonferensen! Stort tack till alla som på olika sätt stöttade arrangemanget, men särskilt till Monika Bjurvik, VD City i samverkan och Lisa Thörn, VD Uppsala City för ert engagemang i konferensen och hjälp med att sätta ihop ett fantastiskt program som imponerade på våra gäster. Nästa år går konferensen i mars i Kapstaden, Sydafrika - anmäl gärna intresse till oss på Svenska Stadskärnor, för mer information.
 

World Town Leadership Summit

Throwback thursday

Tiden går snabbt när man har roligt! För exakt en månad sen startade Svenska Stadskärnors Årskonferens igång i Malmö. En tredagarskonferens med guidade rundvandringar, partnerseminarium, mingel, föreläsningar, bankett, nätverkande, möten och mycket mer. Tack för att ni har gett oss feedback till hur vi kan göra Årskonferensen i Södertälje 2025 ännu bättre. Vi ser redan fram emot den! 




Om Svenska Stadskärnor AB

Svenska Stadskärnor är en branschöverskridande icke-vinstdrivande medlemsorganisation med syfte att skapa levande orter och livfulla städer genom samverkan mellan offentliga och privata aktörer. Vi samverkar med cirka 180 kommuner och företag, samverkansorganisationer, konsultföretag, arkitektkontor samt nätverken Sveriges centrum- och platsutvecklare, ATCM i England och IDA i USA.


Kontaktpersoner

Björn Bergman
VD
Björn Bergman