2023-02-01 07:15Medlemsinfo

Visst vill ni också vara med i årets kampanj av Ingen puls utan din!

Arbetet med kampanjen är igång! Byrå är vald. Vi har varit tydliga med att årets kampanj ska sticka ut på ett oväntat sätt med glimten i ögat –  helt enkelt mer ”rock´n roll utan att för den delen missa det viktigaste av allt – budskapet; vikten av att handla och vistas lokalt i sin stadskärna/centrum.

Initiativet för kampanjen kommer från en butiksinnehavare som är medlem i Malmö Citysamverkan. Det har resulterat i en nationell kampanj som nu genomförs tredje året i rad. Varje kampanj projektleds av representanter från våra medlemsstäder med stöd av Svenska Stadskärnor. Tidigare kampanjer har lett till att vi kommit upp på politisk nivå. Tillsammans är vi starkast och det är då vi kan göra skillnad, på riktigt. Vi befinner oss i märkliga tider och kanske är det viktigare än någonsin att vi hjälps åt och håller ihop.
Påminnelse – vi är nära målet
Förra veckan skickade vi ut information med detaljer om anmälan etc som du kan läsa här. Vårt mål är att vi ska bli minst 50 städer. I dagsläget är vi 37 städer. Du som ännu inte anmält din stad. Gör det nu! Priset är detsamma 2 500 kr + moms och 5 000 kr + moms för städer inom Key City Group. Skicka din anmälan med fakturauppgifter hit snarast dock senast 6 februari.
Följande städer har anmält sig i dagsläget

Bollnäs, Boden, Borås, Eskilstuna, Falun, Gällivare, Gävle, Helsingborg, Hudiksvall, Hässleholm, Höganäs, Kalmar, Karlshamn, Karlskrona, Karlstad, Kristianstad, Kristinehamn, Ljusdal, Malmö, Nyköping, Nynäshamn, Ronneby, Sala, Skellefteå, Sundsvall, Söderhamn, Södertälje, Sölvesborg, Trelleborg, Trollhättan, Uppsala, Västervik, Västerås, Ystad, Örebro, Örnsköldsvik och Östersund! 

Kampanjens betydelse – några citat

För oss är det en självklarhet att väcka engagemanget och belysa vikten av en levande stadskärna. Att delta i den gemensamma kampanjen underlättar i framtagandet av material, idé och ger också legitimitet till budskapet när det inte bara är vi själva som står bakom det.” säger Marcus Pallvid, verksamhetsledare och centrumutvecklare på City Trollhättan.

Kampanjen är laddad med positiva värden och ett viktigt budskap. Den har bidragit till en bättre sammanhållning bland näringslivet och våra medlemmar, och format en ”vi-känsla” när vi rullade ut kampanjen. Vi fick en positiv spridning i våra digitala kanaler och i det fysiska rummet, som uppskattades av invånarna, säger Aljoša Lagumdžija, VD på Södertälje City. 

 


Om Svenska Stadskärnor AB

Svenska Stadskärnor är en branschöverskridande icke-vinstdrivande medlemsorganisation med syfte att skapa levande orter och livfulla städer genom samverkan mellan offentliga och privata aktörer. Vi samverkar med cirka 180 kommuner och företag, samverkans-organisationer, konsultföretag, arkitektkontor samt nätverken Sveriges centrum- och platsutvecklare, ATCM i England och IDA i USA.