2021-09-22 11:06Medlemsinfo

Nationell upplysningskampanj

På Svenska Stadskärnors Digitala Årskonferens den 15 september presenterades arbetet kring en kommande nationell upplysningskampanj – se hela presentationen här . Grunden i kampanjen är att besvara frågeställningen ”Varför behöver vi våra stadskärnor?” Kampanjen ska förtydliga vilket ansvar och vilken påverkan vi invånare och besökare har på våra stadskärnor. Den ska också lyfta hur alla våra handlingar har betydelse långsiktigt, för framtiden.

Kampanjens budskap ska vara bredare än bara handelskonsumtion och även fokusera på mat och upplevelser i stadskärnan. Med även alla djupare argument som mångfald i utbudet, integration, trygghet, arbetstillfällen, moms & skatt, miljö m.m. Kampanjen ska beröra, skapa medvetenhet, upplysa och engagera.

Vi ska arbeta långsiktigt med kampanjen och budskapet behöver därför fungera långsiktigt. Kampanjen ska leva i flera år och utvecklas efterhand.

Arbetsprocessen

Koncept: Har vi arbetat igenom och är klara med. En byrå fick uppdraget att ta fram ett koncept, logga och en tillhörande sägning. Se bitar av det färdiga konceptet här. Så här långt är allt redan betalt av Key Cities Group (KCG).

Kampanjmaterial: Det är här vi befinner oss just nu och detta steg kan ni vara med och påverka. Nu när konceptet är klart ska passande material bestämmas. Här vill vi ha med era synpunkter, önskemål och engagemang.

En gemensam lansering: Vi trycker på knappen samtidigt i hela Sverige.

Kostnad
Städer:
Det kostar 5000 kr/KCG-stad och 2500 kr/annan stad. För det får man delta i kampanjen, pressinformation med mera, allt digitalt material samt tryckoriginal på det som flest eftersöker.

Samarbetspartners:
Är du ett företag eller en organisation som vill vara med och stötta och sprida upplysningskampanjen? Kontakta info@svenskastadskarnor.se för vidare dialog.

Anmälan
Anmäl er medverkan genom att maila era faktureringsuppgifter till info@uppsalacity.se senast den 26 september.

 


Om Svenska Stadskärnor AB

Svenska Stadskärnor är en branschöverskridande icke-vinstdrivande medlemsorganisation med syfte att skapa levande orter och livfulla städer genom samverkan mellan offentliga och privata aktörer. Våra främsta partners är Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, Svensk Handel, Visita och Fastighetsägarna Sverige. Vi samlar ca 200 organisationer och kommuner och är representerade av medlemmar i 105 svenska orter och städer.