2023-05-03 06:53Medlemsinfo

Lansering av Ingen puls utan din del 3

Imorgon kl 08.00 går det ut en pressrelease nationellt och lokalt i 52 städer som medverkar i den tredje upplagan av den nationella kampanjen INGEN PULS UTAN DIN. 

Ingen puls utan din är en nationell upplysningskampanj som belyser vikten av människors närvaro i stadskärnan. Startskottet till idén kom från Malmö Citysamverkans medlem Marie Strinnholm, som äger och driver butiken Popolino i Malmö. 

Kampanjen, som nu är inne på sitt tredje år, har i år rekordmånga medverkande städer – hela 52 stycken, vilket visar på hur viktig frågan om ett levande lokalsamhälle är. Årets kampanj är digital och startar den 5 maj och pågår i fyra veckor. Fyra olika filmer har producerats som kommer att marknadsföras nationellt på sociala medier. Filmerna har även lokalanpassats till varje medverkande stads logotype för lokal spridning.

Ingen stad utan dig

I år ligger fokus på vardagens alla superhjältar – människorna som gör staden eller orten till en plats full av liv. För en dag i staden, stor som liten, fylls av möten. Med vänner, okända och blivande bekantskaper. Resultatet blir en visuellt tilltalande och digital kampanj som sätter strålkastarna på vardagens alla möten och riktar ett tack till invånarna. Kampanjen har tagits fram i samarbete med digitalbyrån We dig it i Örebro och kommer att lokalanpassas efter varje deltagande ort. 

Följ inläggen i sociala medier, gilla, dela och kommentera. Ju fler som gör det desto starkare genomslag får kampanjen! Använd också #ingenpulsutandin

Årets arbetsgrupp

Samlingsbild arbetgrupp 2022-23

Arbetsgruppen representerar städerna Örebro, Falun, Gällivare, Helsingborg och Malmö. Svenska Stadskärnor har medverkat med stöd och administration av kampanjarbetet.


Om Svenska Stadskärnor AB

Svenska Stadskärnor är en branschöverskridande icke-vinstdrivande medlemsorganisation med syfte att skapa levande orter och livfulla städer genom samverkan mellan offentliga och privata aktörer. Vi samverkar med cirka 180 kommuner och företag, samverkans-organisationer, konsultföretag, arkitektkontor samt nätverken Sveriges centrum- och platsutvecklare, ATCM i England och IDA i USA.