2021-08-20 07:21Medlemsinfo

Höstens höjdpunkt med massor av inspiration och kunskapskickar!

Vi närmar oss med stormsteg premiären för vår digitala Årskonferens den 15 september! Johan Wester, en sann entusiast som brinner för kreativ stadsutveckling, har som uppgift att moderera och locka fram det optimala ur den breda källan av tankar, idéer och spetskompetens som våra talare besitter. Det får du bara inte missa!!

Gör som kollegorna i Ystad

Du kan välja mellan att delta via egen länk eller gör som kollegorna i Ystad, delta i grupp via en gemensam länk. Veronika Green, verksamhetsledare på Ystad i centrum, berättar att de kommer att hålla en "konferens i konferensen" och bjuda in politiken, representanter från kommunen samt medlemmar från centrumförningen för att tillsamman kunna reflektera och utvärdera sina intryck från konferensen.  De har bokat konferensrum på ett av stadens hotell där de även äter lunch och fikar tillsammans. Ett tips som vi gärna delar! Tänk vilka synergieffekter det kan ge i ert fortsatta utvecklingsarbete!

Varmt välkommen!

Anmälan priser hittar du här. Se programmet här. Ladda ner programmet i pdf här.


Samlad spetskompetens från 30 Preferred Partners på 150 minuter!  

Klockan 09.30 och fram till lunch bjuder vi på ett fullspäckat kunskapspaket där våra Preferred Partners visar vad de kan göra för att ni ska kunna utveckla er stadskärna i praktiken. Tomas Kruth och Henrik Olsson, som ingår i vår ledningsgrupp och som till vardags jobbar med stads- och samhällsutveckling, modererar under 150 minuter utifrån följande ämnesområden:

• Platsutveckling – Hur utvecklar vi våra städer?

• Tekniklösningar/flödesmätningar – Hur håller vi koll på, mäter och följer upp vårt arbete?

• Offentliga rummet – Hur kan vi förstärka det offentliga rummet?

Detaljerad information kommer inom kort.


Är du en struts eller en gasell?

Ta del av goda exempel, erfarenheter, tips, framgångsfaktorer och forskningsresultat från städer och orter som arbetat med Svenska Stadskärnors BID-modell och Stiftelsen Tryggare Sverige. Läs hela BID-programmet här


Det handlar inte om att vara bäst – utan om att ha gjort något bra och annorlunda

Detta är ingen tävling utan ett hedersomnämnande där vi inom Svenska Stadskärnor och Sveriges Centrumutvecklare vill lyfta och hylla goda, kreativa idéer, unika åtgärder och aktiviteter som har genomförts under det senaste året på platser runt om i Sverige.

Vi vet att ni har gjort otroligt många insatser utöver det vanliga. Dela med er något ni är särskilt stolta över för att inspirera kollegor runt om i landet. Var inte blyga! Ta vara på tillfället att få extra uppmärksamhet under Årskonferensen.

Så här gör du

Beskriv i korthet vad ni har gjort, ange platsens namn, kontaktuppgifter samt bifoga bilder som visar händelsen. Skicka samlat material senast den 3 september  kompetens@sverigescentrumutvecklare.se

Materialet kommer sedan att sammanställas och visas under Svenska Stadskärnors digitala årskonferens den 15 september samt i våra olika digitala kanaler.


Ungdomar och pensionärer sökes till Årskonferensens Generationsduell!

Stadskärnan är till för alla, men vad tycker egentligen dagens ungdom om city? Besöker de hellre köpcentrum – och varför i så fall. Hur skiljer sig deras upplevelse av stadskärnan från den äldre generationens – och hur ska vi kommunicera med dem?

Generationsduellen är ett nytt inslag i programmet för Årskonferensen. Vi behöver din hjälp för att hitta 3-4 personer som kan vara med i vår "duell" i studion i Malmö. Känner du en pratglad pensionär eller har du en tonåring med många åsikter där hemma? Tipsa oss om dem! Maila till erika.braun@svenskastadskarnor.se

 


Om Svenska Stadskärnor AB

Svenska Stadskärnor är en branschöverskridande icke-vinstdrivande medlemsorganisation med syfte att skapa levande orter och livfulla städer genom samverkan mellan offentliga och privata aktörer. Våra främsta partners är Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, Svensk Handel, Visita och Fastighetsägarna Sverige. Vi samlar ca 200 organisationer och kommuner och är representerade av medlemmar i 105 svenska orter och städer.