2022-06-22 13:32Medlemsinfo

GLAD MIDSOMMAR!

Vilken händelsrik vår och försommar som avslutades med två höjdpunkter där vi fick träffas fysiskt. Det ena i Östersund med över 300 medlemmar som tog sig till vår Årskonferens för att fylla på inspirationsbanken och knyta nya kontakter samt värna om sina befintilga relationer.

Det andra var i förra veckan i Helsingborg och H22 där vi fick massor av inspiration och inblick i innovationer för framtida stadsutvecklingsfrågor utifrån många olika perspektiv. Ett arrangemang som vi genomförde tillsammans med Sveriges Centrum- och platsutvecklare samt Helsingborg City. Vi lärde oss bl a nya begrepp som  "krångelombudsman" och "felrädsla" och hur man kan vända rädsla till mod genom att exempelvis dela ut priset "Årets misstag". Vi fick se resultatet av flera års träningsläger för att nå uppsatta strategiska och innovativa mål med mera, med mera....

Vi pausar men finns tillgängliga!

Fyllda med nya intryck är det nu, i alla fall för de flesta av oss, dags att sänka farten och njuta av lata semesterdagar fyllda med någonting eller ingenting! Snart börjar den nya terminen igen och då gäller det att hänga med för att få ut det mesta möjliga av ditt medlemskap i Svenska Stadskärnor! Behöver du komma i kontakt med oss under juli månad skicka ett mail så hör vi av oss snarast möjligt. Du hittar kontaktuppgifter till oss längst ned i detta nyhetsbrev.

Att ha koll på till hösten!

Passa på att under semestern fundera på hur du behöver balansera tiden för ett hållbart utvecklingsarbete både på personlig och organisationsnivå. Här nedan ser du datumen för våra utbildningar. Förutom utbildningarna fortsätter vi som tidigare med våra olika webbinars kring BID, Purple Flag samt aktuella ämnen som tas upp under vinjetten Fokus 59 minuter, se datum nedan. Ytterligare aktiviteter är på gång med det berättar vi mer om i kommande nyhetsbrev!

13-15 sept  UCM Det Coachande ledarskapet • steg 2

9-11 nov UCM Basic – stads-, plats- och centrumutveckling

12-14  okt UCM Det personliga ledarskapat • steg 1 

Webbinars boka datumen – inbjudan kommer

BID Forum: 20 sept och 15 nov

Fokus 59 minuter:  1 sept – Vinterbelysning och 17 nov

Purple Flag Forum: 20 okt

Citygroupsträff 4 oktober

Temat för höstens träff handlar om hur man hittar pengar för att förverkliga idéer. Vilka vägar finns att gå och vad ska man tänka på? Inbjudna föreläsare ger oss tips ur ett nationellt, regionalt och lokalt perspektiv och vi får ta del av goda exempel och råd för att lyckas och att undvika fallgropar. Värdstäderna är Falun, Hagfors, Västerås, Halmstad, Växjö och Vännäs. I Vännäs gäller lunch till lunch 3-4 oktober. I övriga städer gäller 4 oktober klockan 10.00-17.00. Respektive stad kommer även att arrangera nätverkskväll med middag med ev övernattning till självkostnadsspris. Detaljerat program och anmälningslänk kommer i augusti. Lästips: dokumentation från vårens träff som du hittar här. 


Om Svenska Stadskärnor AB

Svenska Stadskärnor är en branschöverskridande icke-vinstdrivande medlemsorganisation med syfte att skapa levande orter och livfulla städer genom samverkan mellan offentliga och privata aktörer. Vi samverkar med Sveriges kommuner och regioner, SKR samt över 200 enskilda kommuner och företag, samverkansorganisationer, konsultföretag, arkitektkontor samt nätverken Sveriges Centrumutvecklare, ATCM i England och IDA i USA.