2022-12-07 07:00Pressmeddelande

Välkommen till Stockholm Hundmässa på årets hundfest!

Den 10 och 11 december är du välkommen till en två dagar lång hundfest på Stockholmsmässan. Runt 7 000 tävlande hundar och deras ägare, från 18 olika länder, har anmält sig. Kom och titta på tävlingar och uppvisningar, lyssna på hundexperter och träffa den där hundrasen som du är nyfiken på!

På Stockholm Hundmässa finns det något för alla, från den absoluta nybörjaren till hundnörden. Nyfiken på en hundras? 312 olika hundraser är anmälda till någon av tävlingsgrenarna och många av dessa presenteras av sin klubbar på hundrastorget och i rasparaden.

Totalt 6 315 hundar tävlar om certifikat, nordiskt certifikat och titeln Svensk Vinnare 2022 på hundutställningen. På lördagen, den 10 december, avgörs det svenska mästerskapet i junior handling och den vinnande junioren får representera Sverige på Crufts 2023 i Birmingham, Storbritannien.

Under båda dagarna arrangeras tävlingar i agility, freestyle, nosework och rallylydnad.

På Café Hundsnack delar experter med sig av sin kunskap. Lyssna t ex till hundcoachen Fredrik Steen, hundpsykologenEva Bodfältoch forskare bakom Allergenius, som ska prata om att ha hund trots allergi.

Svenska Brukshundsklubben presenterar sin verksamhet, liksom polishundstjänsten och tullen. Dessutom får Årets polishund, Årets narkotikasökhund, Årets sociala tjänstehund och Årets bragdhund sina utmärkelser på lördagen. Träffa dem även på Café Hundsnack.

Till finalerna, som startar kl 15 båda dagarna, utlovas något utöver det vanliga i form av flärd, glitter och glamour.

Plats: Stockholmsmässan, Älvsjö
Tid: 10 och 11 december, kl 7-18.30 (de flesta tävlingarna börjar kl 9)

Journalister ansöker om pressackreditering genom att skicka ett mail med namn, kontaktuppgifter samt uppgift om vilket medium denna representerar till: press@skk.se Vänligen bifoga kopia av presslegitimation.

Varmt välkommen!

För mer information och assistans:
Janina Pfalzer, kommunikatör med pressansvar, 076-306 57 53

https://skk.se/sv/stockholmhundmassa/


Om Svenska Kennelklubben

Svenska Kennelklubben, SKK, är hundägarnas riksorganisation och grundades 1889 av greve A P Hamilton. SKK har omkring 280 000 medlemmar och över 1 000 klubbar inklusive ungdomsförbundet Sveriges Hundungdom och Svenska Brukshundklubben, som är vår största utbildningsorganisation. Årligen nyregistreras cirka 60 000 hundar inom SKK. Omkring 70 procent av den svenska hundpopulationen är registrerad i SKK. SKK är en av Sveriges största fritidsorganisationer som arbetar för hundens plats i samhället genom att informera om glädjen och nyttan med hund.


Kontaktpersoner

Janina Pfalzer
Extern kommunikation
Janina Pfalzer