2022-06-01 12:07Pressmeddelande

Svenska Kennelklubben utser ny kommunikatör med pressansvar

Janina Pfalzer, kommunikatör med pressansvar på Svenska Kennelklubben, med cairnterriern Meghan.Janina Pfalzer. Foto: Måns Engelbrektsson

Janina Pfalzer tillträder idag som kommunikatör med pressansvar på Svenska Kennelklubben. Hon kommer närmast från Nordea, där hon bland annat har arbetat som pressekreterare och med marknadsföring i digitala kanaler.

Janina Pfalzer har flerårig erfarenhet av strategisk kommunikation samt press- och mediehantering. Hon inledde sin karriär inom journalistiken och har bland annat arbetat för Bloomberg, Dow Jones Newswires/Wall Street Journal, Dagens Industri och YLE. Inom hundvärlden har hon bland annat varit ledamot av Östsvenska Terrierklubbens och Cairnterrierklubbens styrelser.

- I Janina ser jag ett starkt tillskott till SKK, som kan kombinera sin stora yrkesskicklighet med en genuin hundkunskap och stort hundintresse. Rekryteringen av Janina innebär även att vi får en stark kraft i vår ambition att lyfta hunden mer i allmän press samt att värna våra frågor på politisk nivå, säger Kees de Jong, VD på Svenska Kennelklubben.

Janina Pfalzer är utbildad vid Marknadskommunikationsprogrammet vid Stockholms Universitet, vid Journalisthögskolorna på Mittuniversitetet och Helsingfors Universitet samt har en fil.kand. med historia som huvudämne från Stockholms Universitet.

Hon ersätter Hans Rosenberg, som under det kommande halvåret fram till sin pensionering kommer att fokusera på att göra Stockholm Hundmässa 2022 till årets bästa och trevligaste händelse i hundsverige.

- Jag vill rikta ett stort tack till Hans Rosenberg som genom många år varit SKK:s ansikte utåt, ett välkänt och uppskattat ansikte i TV-soffan. Hans har med sin stora breda kunskap varit betydelsefull för SKK och hunden i samhället, säger Kees de Jong.

 

Janina Pfalzer nås på 076-306 57 53 eller janina.pfalzer@skk.se


Om Svenska Kennelklubben

Svenska Kennelklubben, SKK, är hundägarnas riksorganisation och grundades 1889 av greve A P Hamilton. SKK har omkring 280 000 medlemmar och över 1 000 klubbar inklusive ungdomsförbundet Sveriges Hundungdom och Svenska Brukshundklubben, som är vår största utbildningsorganisation. Årligen nyregistreras drygt 50 000 hundar inom SKK. Omkring 70 procent av den svenska hundpopulationen är registrerad i SKK. SKK är en av Sveriges största fritidsorganisationer som arbetar för hundens plats i samhället genom att informera om glädjen och nyttan med hund.


Kontaktpersoner

Janina Pfalzer
Extern kommunikation
Janina Pfalzer