2020-12-11 10:01Pressmeddelande

Stockholm Hundmässa 2020 – vi minns de tidigare åren

Stora Stockholmsutställningen har varit årets höjdpunkt för hundfantaster i över 100 år. På grund av corona-pandemin kan vi i år inte arrangera Stockholm Hundmässa. År 2020 minns vi åren som gått – från Stockholmsutställningen 1894 till Stockholm Hundmässa 2019.

Här berättar vi vad du redan nu kan börja ladda upp för att få ta del av under helgen den 12-13 december. Ta del minnen och höjdpunkter på Stockholm Hundmässas webbplats och Stockholm Hundmässa på Facebook.

Pekka hälsar välkommen

Svenska Kennelklubbens ordförande, Pekka Olson, hälsar välkommen med tal både lördag den 13 och söndag den 14 december. Precis som vår ordförande brukar göra på plats på Stockholm Hundmässa varje år.

Vi minns med bilder och filmer

Under hela helgen den 12–13 december kan våra besökare ta del av våra Stockholmsutställningars samlade historia från 1894 till 2019. Man kommer också att kunna spana in en tjusig temakavalkad, läsa personalens minnen och beundra BIS-galleriet och en del annat smått och gott.

Vi delar även med oss av utvalda höjdpunkter från Café Hundsnacks scen och lite nyheter inom allergiforskningen. Missa inte heller våra nostalgifilmer med blandade klipp från Stockholmsutställningarna genom tiderna!

Shoppa till mässpriser

Scrolla längs den digitala montergatan och klicka vidare till de olika företagens egna webbplatser för att ta del av deras mässerbjudanden den 12–13 december.

I vår egen SKK Shop kommer vi givetvis också att bjussa på fina erbjudanden på våra profilartiklar och öppnar upp försäljningen av mjukishundar.

Agria Djurförsäkring har ett specialerbjudande till dig som tecknar försäkring för din hund under helgen. Redan kund hos Agria? Då kan du istället tävla om två coachningstimmar med Hundcoachen Fredrik Steen.

Hylla årets hundar

Lördagen den 12 december passar vi på att hylla årets hundar lite extra. Vi kommer också att minnas alla de fantastiska hundar som tidigare fått ta emot utmärkelserna Årets Bragdhund och Årets Sociala tjänstehund.

Tävlingsfinal och avslutningstal

Söndagen den 13 december meddelar vi vilka tre bilder som vunnit våra tävlingar om bästa bild från hundmässan, bästa bild från ringen och bästa selfie. Sist men inte minst rundar vi av med ett avslutningstal från Pekka Olson.

 


Om Svenska Kennelklubben

Svenska Kennelklubben, SKK, är hundägarnas riksorganisation och grundades 1889 av greve A P Hamilton. SKK har omkring 300 000 medlemmar och över 1 000 klubbar inklusive ungdomsförbundet Sveriges Hundungdom och Svenska Brukshundklubben, som är vår största utbildningsorganisation. Årligen nyregistreras drygt 50 000 hundar inom SKK. Omkring 70 procent av den svenska hundpopulationen är registrerad i SKK. SKK är en av Sveriges största fritidsorganisationer som arbetar för hundens plats i samhället genom att informera om glädjen och nyttan med hund.


Kontaktpersoner

Hans Rosenberg
Presstalesperson
Hans Rosenberg