2022-05-30 11:00Pressmeddelande

Hans Rosenberg slutar som Svenska Kennelklubbens presstalesperson

Hans Rosenberg. Foto: Måns EngelbrektssonHans Rosenberg. Foto: Måns Engelbrektsson

Efter mer än tre decennier som Svenska Kennelklubbens, SKKs, presstalesperson är det dags för mig att med varm hand lämna över ansvaret till SKKs nya kommunikatör Janina Pfalzer. Från och med den 1 juni kommer jag att koncentrera mig på Stockholms Hundmässas finaltävlingar, 10–11 december på Stockholmsmässan.

Jag vill rikta ett stort tack till alla positiva kontakter och inte minst till mina duktiga arbetskollegor och våra medlemmar som på olika sätt har visat sitt engagemang i mitt arbete som presstalesperson. Mina dryga 30 år på posten har varit mer än givande. Ämnena har sträckt sig allt från kamphundar till Paris Hiltons chihuahua. Smällare och fyrverkerier, hundbajs, kronprinsessans hundval, osunda hundar, hur man köper valp, blandraser och coronahundar har varit några av de ämnen som figurerat i media under årens lopp.

Under närmare 42 intressanta år har jag arbetat med projekt som SKK 100 år, Hunden behövs, Hunden människans bästa vän, Plock upp, Skäll inte på hunden, Årets bragdhund och Årets sociala tjänstehund liksom den rikstäckande Sveriges Hunddag, då SKK fanns på många av landets tidningars förstasidor.

Hundfestivalerna på Scandinavium, World Dog Show 2008 och inte minst arbetet runt Stockholmsutställningen, Stora Stockholm, HUND XX, numera Stockholm Hundmässa, har varit viktiga delar i mitt arbetsliv. Våra gröna profilartiklar, Svenska nationalraser som mjukishundar, diverse filmproduktioner samt framtagande av nya svenska frimärken med hundmotiv är andra intressanta projekt under årens lopp.

Nu trappar jag ner och arbetar halvtid fram till årsskiftet. Därefter kommer jag att ägna mig på heltid åt mina två trygga bundsförvanter, Ryssen och Jack samt mitt nya boende, strax utanför Gnesta.

Stort tack till alla och envar samt lycka till Janina!

Hans Rosenberg


Om Svenska Kennelklubben

Svenska Kennelklubben, SKK, är hundägarnas riksorganisation och grundades 1889 av greve A P Hamilton. SKK har omkring 280 000 medlemmar och över 1 000 klubbar inklusive ungdomsförbundet Sveriges Hundungdom och Svenska Brukshundklubben, som är vår största utbildningsorganisation. Årligen nyregistreras drygt 50 000 hundar inom SKK. Omkring 70 procent av den svenska hundpopulationen är registrerad i SKK. SKK är en av Sveriges största fritidsorganisationer som arbetar för hundens plats i samhället genom att informera om glädjen och nyttan med hund.


Kontaktpersoner

Hans Rosenberg
Presstalesperson
Hans Rosenberg