2019-04-09 06:18Pressmeddelande

Växthuset gästspelar på Riche 9-11 April

Långbakad rotselleri med rosépeppar, bovete, inlagda senapsfrön och dragonemulsionLångbakad rotselleri med rosépeppar, bovete, inlagda senapsfrön och dragonemulsion

Den 9-11 april gör restaurang Växthuset ett gästspel på Riche. Växthusets Jon Birgne och Emil Dahlberg tar plats i köket på Riche och lagar veganska rätter. Menyn kommer att bestå av fem veganska rätter av mellanstorlek, som kompletterar restaurangens ordinarie meny. Under gästspelet kommer det bl.a. serveras tryffelkroketter, långbakad rotselleri med dragonemulsion samt saltbakad bettartar med krämig mandel.

- Vi har länge haft en dröm om att få rulla silvervagnen på Riche och det känns jättekul att få möjlighet att visa hur gott det kan vara med vegansk mat för en ny publik, säger Jon Birgne, grundare av Växthuset

Med jämna mellanrum genomför Riche temadagar och andra aktiviteter med fokus på lokalproducerade råvaror och innovativ matlagning. Syftet är visa på nya sätt att arbeta med råvaror och förädlingsteknik, men även att bjuda på överraskande smakupplevelser.

- Vi har en långsiktig ambition om att stärka de vegetariska inslagen på Riche och varje år gör vi flera aktiviteter för att lyfta det gröna. Växthuset är i framkant vad gäller det veganska och jag hoppas att det här gästspelet bidrar till att fler får upp ögonen för hur bra vegansk mat kan vara, säger Anders Ludvigsson, kökschef på Riche.


Ämnen: Riche

Om Svenska Brasserier

Svenska Brasserier är ett samlingsnamn för Sturehof, Riche, Teatergrillen, Taverna Brillo, Luzette, Stockholms Matmarknad och Ulriksdals Värdshus i Stockholm. Namnet beskriver vad vi gör. Gemensamt för restaurangerna är att de har sin utgångspunkt i den svenska gastronomin och estetik och att de kännetecknas av många platser och generösa öppettider. Atmosfären är välkomnande och internationell. Svenska Brasserier har en värdegrund som vilar på orden generositet, tillgänglighet, trovärdighet och underhållande.

Kontaktpersoner

Marknadskommunikatör
Mikaela Palmqvist

Relaterad media